17 Απριλίου 2018

Το μεγαλύτερο χτύπημα στην χώρα αυτό το καλοκαίρι θα είναι οι πυρκαγιές


Η Τουρκία – και όχι μόνο – αυτό το καλοκαίρι είναι πέρα από βέβαιο ότι θα δοκιμάσει την κρατική μηχανή της χώρας αλλά και το ψυχολογικό όριο των Ελλήνων.
Μια σειρά από γεγονότα έχουν αποδείξει και στον πλέον δύσπιστο ότι η Ελλάδα με την Τουρκία βρίσκονται σε έναν «Υβριδικό Πόλεμο» με την χώρα μας μέχρι στιγμής να ακολουθεί τα γεγονότα. Αυτό σαφώς και δεν μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία αφού η Ελλάδα μόνο αδύναμη δεν είναι και μέχρι στιγμής ακολουθεί τον δρόμο της Διεθνής Νομιμότητας σε σχέση με την Τουρκία που πλέον κινείται με τυχοδιωκτικές πολιτικές και φτάνει να χαρακτηρίζεται κράτος «Καμόρα»



Η κυβέρνηση οφείλει να εμπλέξει τους πολίτες στην αποτροπή
Σε όλες τις χώρες, οι κυβερνήσεις πράττουν με γνώμονα τις αντιδράσεις των πολιτών της. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάσει τον Ελληνικό λαό για καταστάσεις δύσκολες και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε πόλεμο.


Εκπαίδευση Εθνοφυλάκων του Τάγματος Εθνοφυλακή Καλπακίου
Οι πολίτες δεν πρέπει να αιφνιδιαστούν και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αιφνιδιασμού είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης και το πρόβλημα με το νερό που αντιμετώπισε πριν λίγες ημέρες. Μια ολόκληρη πόλη «γονάτισε» κυριολεκτικά και σε ομαλές συνθήκες, με Super Market να προμηθεύουν διαρκώς τους πολίτες με εμφιαλωμένο νερό.

Όμως το πρόβλημα απέδειξε ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος σε μια τέτοια περίπτωση, σε έναν αιφνιδιασμό.

Αυτό το καλοκαίρι ο λαός πρέπει να είναι ο φύλακας των δασών
Στις 25ης Αυγούστου του 2007 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα κηρύξει ολόκληρη της χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την συνοδεία της φράσης ότι «τόσες πολλές εστίες φωτιάς την ίδια ώρα σε τόσα μέρη της χώρας δεν μπορεί να είναι σύμπτωση».


Η λίστα των θυμάτων από τις φωτιές του 2007 λύγισε όλη την κοινωνία
Ο Βύρωνας Πολύδωρας μιλάει πρώτη φορά περί «ασύμμετρης απειλής» ενώ μετά από λίγα χρόνια  ο τότε υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες ένιωθαν ότι ένας αόρατος εχθρός επιτίθεται χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι και με ποιες σκοπιμότητες».

Τεράστιες ζημιές σε υποδομές και κατοικίες τείνοντας στην πρόκληση αισθημάτων πανικού, που ενδεχομένως μόνο ένα πολεμικό σκηνικό μπορεί να προκαλέσει.
Για σχεδόν 3 μήνες η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη καίγεται με τις φωτιές να φτάνουν μέχρι και 160 πύρινα μέτωπα σε μια ημέρα. Πυροσβεστική, Στρατός και όλος ο κρατικός μηχανισμός δοκιμάζονται.


Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενημερώνεται για τα μέτωπα των πυρκαγιών
Ο λαός νιώθει μια πρωτοφανή παγωμάρα μπροστά στην μακάβρια λίστα με δεκάδες ανθρώπινα θύματα (πολιτών και πυροσβεστών) αλλά και τεράστιες ζημιές σε υποδομές και κατοικίες τείνοντας στην πρόκληση αισθημάτων πανικού, που ενδεχομένως μόνο ένα πολεμικό σκηνικό μπορεί να προκαλέσει.

Σήμερα, με την Τουρκική προκλητικότητα να είναι για πρώτη φορά τόσο εμφανής και προβλέψιμη σε ορισμένες περιπτώσεις, η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με τους πολίτες. Μέσα από καμπάνιες θα πρέπει να τους ενημερώσει, να τους κάνει να νιώσουν την ανάγκη να είναι τα «ματιά» της, και οι πολίτες δεν θα πανικοβληθούν, θα είναι εκεί.

Κυνηγητικοί Σύλλογοι, Θηροφύλακες, Ορειβατικοί Σύλλογοι, Ερυθρός Σταυρός, Πρόσκοποι και χιλιάδες εθελοντές, θα δώσουν το μήνυμα.
Αυτή θα είναι μια καλή αρχή ώστε η χώρα να περάσει σε ένα στάδιο «Total Defence» και να δημιουργήσει ένα ηθικό στο λαό, σε έναν προετοιμασμένο λαό. Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο αυτό να μην είναι επιθυμητό.

 viadiplomacy.