24 Ιουλίου 2015

Καταλογίζονται τεράστια ποσά σε 20 δημοτικούς συμβούλους της Καλύμνου!

Πως έχει η όλη υπόθεση και τι αναφέρεται στο διατακτικό της αποφάσεως

Με απόφαση «βόμβα» του Β’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε καταλογισμός «μαμούθ» σε δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Καλυμνίων, για δαπάνες που κρίθηκαν ανοίκειες μετά από επιτόπιο καθολικό διαχειριστικό κατασταλτικό έλεγχο επί των απολογιστικών στοιχείων των οικονομικών ετών 1997 έως 2002.

Η πύρινη ομιλία του Πάνου Καμμένου: Δεν κάνω συναλλαγές με απατεώνες, έρχεται η ώρα σας.

Και η δευτερολογία: «Εάν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι επειδή θα ψηφίσει σήμερα θα του χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων ή οποιαδήποτε άλλη υπόθεση κάνει λάθος»!

Καλούμαστε να πληρώσουμε 13 δισ. τόκους!!! Γιατί οι… εταίροι έκαναν τα στραβά μάτια;;;

13 δισεκατομμύρια, μόνο για τόκους καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για να ξεχρεώσει τη μεγάλη απάτη, που έστησε ο Κώστας Σημίτης, συνεννοημένος με την τότε γερμανική κυβέρνηση, με καγκελάριο τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και την Goldman Sachs το 2001, προκειμένου να αποκρύψουν χρέος 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ της χώρας μας, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούμε στην ευρωζώνη.

Οι φωστήρες της Goldman Sachs για να κερδοσκοπήσουν, έστησαν μαζί με τους στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού ένα SWAP αξίας 2,8  δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μάλιστα κρατούσαν απόρρητο για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Σύμφωνα με αποκάλυψη του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, το παράγωγο αυτό θα στοιχίσει συνολικά μαζί με τους τόκους του στο ελληνικό δημόσιο, 16 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Δένει» τα πλοία της ακτοπλοΐας το capital control

Με κατάρρευση απειλείται εδώ και μέρες το ακτοπλοϊκό σύστημα της χώρας, εξαιτίας του capital control το οποίο καθιστά αδύνατο τον εφοδιασμό των εταιριών του κλάδου με τα αναγκαία ανταλλακτικά που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των πλοίων.
Αν και οι περισσότερες εταιρίες έχουν ήδη προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ζητώντας την προέγκριση ποσών για την προμήθεια ανταλλακτικών από το εξωτερικό, εντούτοις

Στον «αέρα» η συμμετοχή του ΔΝΤ: Απαιτείται ελάφρυνση χρέους

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε πως ακόμη δεν έχει υποβληθεί αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εκπροσωπηθεί το Ταμείο στην επικείμενη αποστολή των θεσμών. Όπως επισήμανε για να συμμετέχει το ΔΝΤ θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους.


Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Επιστολή στην Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής

Επιστολή στην Επίτροπο αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κα. Κορίνα Κρέτσου απέστειλε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει σε 100% τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007-2013, να επιταχύνει τις διαδικασίες αποπληρωμής του εντός του 2015, αλλά και να αυξήσει την προκαταβολή του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ).

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Επίτροπο για τη σταθερή της στήριξη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, επισημαίνοντας τη σημασία που έχουν οι αποφάσεις αυτές ιδιαίτερα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Άδειες για πλωτές εξέδρες σε ξενοδοχεία

Άδειες έδωσε η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενική Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για πλωτές  εξέδρες μπροστά από ξενοδοχεία.Αναλυτικά, έδωσε άδεια για πλωτή εξέδρα εποχιακής χρήσης στη θαλάσσια περιοχή Βουρβουρού στη Σιθωνία Χαλκιδικής έμπροσθεν του ξενοδοχείου EKIES.Επίσης, έδωσε άδεια για πλωτή εξέδρα εποχιακής χρήσης στη θαλάσσια περιοχή Χρυσής Ακτής Μάρπησσας στη Πάρο έμπροσθεν της ξενοδοχειακής μoνάδας Poseidon of Paros.Επιπλέον, έδωσε άδεια για δύο πλωτές εξέδρες εποχιακής χρήσης έμπροσθεν της ξενοδοχειακής μονάδας Natura Park Village στην περιοχή Ψαλίδι στη Κω.Τέλος, άδεια δόθηκε για πλωτή εξέδρα στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μανδρακίου Ύδρας για λογαριασμό του Υδραικού Ναυτικού Ομίλου.

Γιατί άραγε;


ΠΑΓΩΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕ !! «Ήρθε η σειρά σας να πληρώσετε»

Την αλαζονεία της Γερμανίας αποφασίζουν να τιμωρήσουν οι Ρώσοι. Αφού η Γερμανία τους έφερε για δεύτερη φορά τον πόλεμο μέσα στη γη τους, στην Ουκρανία, τώρα η Ρωσία αποφάσισε να διεκδικήσει από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ποτέ δεν κατέβαλε, αν και ηττημένη χώρα.

Τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία στη Ρωσία υπολογίζονται σε 4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τινάζεται στον αέρα το «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας.

Capital control: Τί αλλάζει από απόψε τα μεσάνυχτα στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ;

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και κάθε Σάββατο μέχρις ότου σταματήσουν τα capital controls θα ξεκινάει η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.
Από τις 00:00 του Σαββάτου (25 Ιουλίου) θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το επόμενο Σάββατο της 1ης Αυγούστου.

Δηλαδή το όριο ανάληψης δεν αλλάζει (60 ευρώ) αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα να τα κάνει ανάληψη, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή 180 ευρώ την επόμενη (Δευτέρα) ή 240 την Τρίτη ή 300 την Τετάρτη ή 360 την Πέμπτη. Αλλιώς θα μπορεί να πάρει μαζεμένα τα 420 ευρώ συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΑ!!!

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΔΩ!! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ!


Οι εισπρακτικές νόμιμα, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε…
Όσον αφορά τις τράπεζες ειδικότερα, η εκχώρηση χρέους (πώληση) με έκπτωση σε ξένες εταιρείες, όπως η EOS, είναι αδιανόητες οικονομικά και τραπεζικά-λογιστικά, διότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι εκχωρούσες τράπεζες εγγράφουν ζημίες στο ενεργητικό των κατά το ποσόν της έκπτωσης της εκχώρησης του χρέους, με αποτέλεσμα την ανάγκη ανακεφαλοποίησής των και συνεπώς την εν δυνάμει χρεοκοπία των! (βλ. στο τέλος του κειμένου το σχετικό link).

Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου με το Κινεζικό Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών Πεκίνου

Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου με το Κινεζικό Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών Πεκίνου

Ακτίνα φωτός μέσα στη... μαυρίλα!

Πέμπτη 09 Ιούλιος 2015 | Πανεπιστήμιο
Από την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου
Μια σημαντική διεθνής συνεργασία υπογράφηκε μεταξύ του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και του Πανεπιστήμιου Γεωεπιστημών του Πεκίνου. Πρόκειται για συμφωνία που καλύπτει τους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης.
Οι κύριες επιστημονικές περιοχές και κλάδοι συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων θα αφορούν τις Γεω-επιστήμες, τις Επιστήμες της Θάλασσας και τις Επιστήμες Περιβάλλοντος.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά θέλει η Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης


Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων εργασίας του Συμβουλίου Φορέων Λιμένος Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή της διοίκησης και στελεχών της ΟΛΘ ΑΕ, με στόχο τον προγραμματισμό των μελλοντικών δράσεων για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του λιμανιού. Στη σύσκεψη της ομάδας εργασίας «Επιβατική κίνηση: Ακτοπλοΐα – Κρουαζιέρα – Υδατοδρόμιο» συζητήθηκαν τα θέματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης, της ενίσχυσης της κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια, της συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, καθώς και της αξιοποίησης του κτιρίου του επιβατικού σταθμού.

Συνεδρίασε το ΣΑΣ

 Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών όπου η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ζήτησε τη δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς δήλωσε ότι το θέμα θα αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλοία για να δρομολογηθούν σε γραμμές αποκλειστικής μεταφοράς των προσφύγων.
Παράλληλα στη συνεδρίαση του ΣΑΣ μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η παράταση της δρομολόγησης του «Νήσος Ρόδος» στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Άγιος Κήρυκος Ικαρίας - Βαθύ Σάμου ως τις 12 Οκτωβρίου. Παράλληλα συζητήθηκε και η περικοπή και τροποποίηση των δρομολογίων του «Νήσος Μύκονος» ως τις 31 Οκτωβρίου που η πλοιοκτήτρια εταιρεία θέλει πρώτα να προσεγγίζει την Πάτμο και μετά θα οδεύει πως Ικαρία, Φούρνους και Σάμο.

Ζητείται πλοίο για μεταφορά μεταναστών

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε ότι δεν έχει βρεθεί πλοίο για να αντικαταστήσει το «Aqua Spirit» της ΝΕΛ μετά την κήρυξη της εταιρείας έκπτωτης από την γραμμή.
Η άλλη ενδοκυκλαδίτικη γραμμή εξυπηρετείται από το πλοίο «Άρτεμις» της Hellenic Seaways. O υπουργός μεταξύ άλλων στην απάντησή του ανέφερε ότι το νομικό πλαίσιο για να κηρυχθεί έκπτωτη μια εταιρεία είναι αρκετά περίπλοκο και στην πραγματικότητα είναι έτσι στημένο ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών κι όχι το δημόσιο συμφέρον.

«Δεν θα φτιάξουμε δημόσια ακτοπλοϊκή εταιρεία», λέει ο Δρίτσας


Για την περίοδο 2016-2017 μεταφέρεται ο ανασχεδιασμός του ακτοπλοϊκού χάρτη της χώρας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας την περασμένη Δευτέρα. Αιτιολογώντας την μετάθεση, κατά ένα χρόνο τουλάχιστον, της αναμόρφωσης του ακτοπλοϊκού χάρτη της χώρας ο υπουργός ανέφερε ότι για την περίοδο 2015-2016 είναι ήδη καθορισμένο το πλαίσιο, αλλά και οι ακτοπλοϊκές γραμμές.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη δημόσια υγεία.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΑΚΙΣ)


Στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου 2015 η ΑΚΙΣ με ερωτήσεις, τοποθετήσεις, αλλά και αντίστοιχες προτάσεις έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που άπτονται άμεσα της υγείας και της ασφάλειας των δημοτών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
1ον.  Στην αντιμετώπιση της εμφάνισης αρσενικού στο πόσιμο νερό της κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων.
Το σοβαρότατο αυτό θέμα που άπτεται άμεσα και μάλιστα με βαρύτατες επιπτώσεις της υγείας των κατοίκων, προέκυψε εδώ και μερικούς μήνες, μετά την ανίχνευση αρσενικού στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού. Οι βαρύτατες επιπτώσεις που επιφέρει το αρσενικό στην υγεία μας είναι γνωστές και για λόγους συντομίας δεν θα αναλυθούν στο παρόν δελτίο

Δραστηριότητες Επαρχείου Ικαρίας

Νέος άνεμος φαίνεται πνέει στον Μαυράτο, αυτό το  μαγευτικό χωριό λίγο πάνω από τον Άγιο Κήρυκο, και θα το διαπιστώσει κάθε περαστικός από το Επαρχιακό δίκτυο μέσω του χωριού.
Άρχισε το νοικοκύρεμα, θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο του χωριού όπου όλοι με προσωπική εθελοντική εργασία συνέβαλαν στην καθαριότητα του όμορφου χωριού τους, άσπρισμα, χορτοκοπή, συλλογή σκουπιδιών, μπαζών κ.α. , η εθελοντική εργασία συνεχίζεται μέχρι να καλύψουν όλη την έκταση του χωριού, κάθε γωνιά.

« Ισχυρή πολιτική εντολή και εξουσιοδότηση στον Ε. Μεϊμαράκη».

Ο Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ και Βουλευτής Δωδεκανήσου, που συμμετείχε στην κοινή πρωτοβουλία για να παραταθεί η θητεία του Ε. Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές κ.κ Κ.Κατσαφάδο ( Α’ Πειραιώς και Νήσων) και Α. Βεσυρόπουλο ( Ημαθίας) αναλάβαμε κοινή πρωτοβουλία για να υπάρξει ισχυρή πολιτική εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Ε.Μεϊμαράκη, αφού οι συνθήκες επιβάλλουν την παραμονή του στην ηγεσία της παράταξης μέχρι το συνέδριο.

ΝΔ: Ομόφωνα με Μεϊμαράκη -Εκλογές για πρόεδρο μέχρι την άνοιξη του 2016

Παράταση της θητείας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε ομόφωνα την Πέμπτη κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, ο κ. Μεϊμαράκης θα παραμείνει στην ηγεσία μέχρι την άνοιξη του 2016, ενώ στη συνέχεια η εκλογή νέου προέδρου θα πραγματοποιηθεί με το ισχύον καταστατικό, δηλαδή από τη βάση και με ανοιχτούς καταλόγους την ημέρα της εκλογής.

Επιπλέον, το επόμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί υπό τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Ατέλειωτες ουρές για τα 300 ευρώ

Από τα ξημερώματα στήθηκαν στις ουρές εκατοντάδες πολίτες, για να εξασφαλίσουν τα εβδομαδιαία 300 ευρώ που μπορούν να πάρουν από τα ΑΤΜ ή τα γκισέ, καθώς από τα μεσάνυχτα “το κοντέρ μηδενίζει” κι αρχίζει να μετρά η νέα εβδομάδα.

Στις ουρές βρίσκονται κυρίως συνταξιούχοι, οι ποίοι -σε πολλές περιπτώσεις- “αυτοοργανώθηκαν” μοιράζοντας αριθμούς προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται πως από τα μεσάνυχτα το όριο ανάληψης μηδενίζει κι αρχίζει να μετρά η νέα εβδομάδα, στην οποία οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη είτε 60 ευρώ ημερησίως, είτε αθροιστικά 420 ευρώ μέχρι την Παρασκευή 31η Ιουλίου.




Ενστάσεις για την αναγραφή των ΑΦΜ στα δικόγραφα

Ζήτημα συνταγματικότητας εγείρει διάταξη που περιλήφθηκε στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η οποία καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου στα δικόγραφα.
Το άρθρο 118 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα

δικόγραφα που επιδίδονται από ένα διάδικο σε άλλον ή υποβάλλονται στο δικαστήριο πρέπει να αναφέρουν το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο, την κατοικία και τη διεύθυνση όλων των διαδίκων και των νόμιμων αντιπροσώπων τους, καθώς και τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαδίκου που επιδίδει ή υποβάλλει το δικόγραφο και αν πρόκειται για νομικά πρόσωπα, την επωνυμία, τη διεύθυνση της έδρας τους, καθώς και τον αριθμό του φορολογικού μητρώου τους.