12 Μαΐου 2024

Γιατί πάει “κατά διαόλου η χώρα” κ. Αλαφούζο;…



Του Στράτου Βαλτινού
 “Πολλοί από αυτούς που παρασύρονται είναι παιδιά χωρίς ελπίδα. Δεν έχουν δουλειά, η οικογένειά τους δεν τους υποστηρίζει, δεν έχουν χρήματα, η χώρα έχει πάει κατά διαόλου, ποιο είναι το όραμα για ένα παιδί; Να κάνει τι; Γι' αυτό είναι πολιτικό το θέμα», λέει ο Γ. Αλαφούζος σε συνέντευξή στην “Αthens Voice” για τη βία στα γήπεδα.  Μόνο πολιτικό είναι; τα πρότυπα που προβάλλουν τα ΜΜΕ δεν είναι πρόβλημα; το ότι ο τηλεοπτικός σταθμός του  λειτουργεί ως παραταξιακός στρατιώτης της ΝΔ  ενώ πάει τη χώρα “κατά διαόλου” δεν είναι πρόβλημα;

Μητσοτάκηδες: από το φλερτ με βασιλικούς και χουντικούς στη σιωπή για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

 

Του Σωτήρη Σιδέρη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , χωρίς να υπάρχει καμία διαφορετική φωνή σε όλη την οικογένεια, είχε ταχθεί  το 1996, υπέρ της αποφυλάκισης των πρωταίτιων του πραξικοπήματος του 1967. Με το σκεπτικό ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται, πρότεινε επιείκεια.  Καμία σχέση με τη δημοκρατία και τις πεποιθήσεις τους. Γιατί οι χουντικοί καταδικάστηκαν για εθνική προδοσία, για καταστροφή της χώρας τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε ακόμη και δεν ήταν στη φυλακή για να μην επαναλάβουν το πραξικόπημα...

Πως ο Ράμα μας «χορεύει στο ταψί»!

 


Μόνο ως στοιχείο εθνικής μειονεξίας σε βαλκανικό φόντο μπορεί να χαρακτηριστεί η ένταση σχετικά με  το σίριαλ την ομιλία του Έντι Ράμα  σε ομοεθνείς του στην Αθήνα.  Τεχνητή ένταση για την ακρίβεια, αποπροσανατολιστική , κυρίως από την  πλευρά της κυβέρνησης. Έχουμε: κουτοπονηριές του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος, για να ρίξει καυτό λάδι στην έτσι και αλλιώς ασυνάρτητη προεκλογική εκστρατεία μεταξύ κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ, ενεπλάκη με απαράδεκτη δήλωση σχετικά με το τι αντιπολίτευση του αρέσει στην Ελλάδα.

Ανησυχεί η ΑναΣΑ για την αντιπυρική περίοδο

 


Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας, διδάσκει με  εμπειρίες ζωής την ηθική, την αξία της συλλογικότητας και της κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης.

Ο Εθελοντισμός στη Σάμο, το νησί του εθελοντισμού,  δεν έχει ανάγκη δημοσίων σχέσεων και δεν επεδίωξε ποτέ ανταλλάγματα.

Έπιασαν δουλειά οι συνταξιούχοι!



 Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των εγγραφών στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνεται ο αριθμός των εγγραφών στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων μετά την κατάργηση της παρακράτησης του 30% της σύνταξης από τις αρχές του 2024.

Προσαγωγή πολίτη στην αστυνομία επειδή διαμαρτυρήθηκε στην επίσκεψη Μητσοτάκη

 

Μια προσαγωγή ενός πολίτη περιελάμβανε – μεταξύ άλλων – το… μενού της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο, σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Στην οδό Απλωταριάς είχε συγκεντρωθεί σε κάποιο σημείο, στην αρχή του πεζόδρομου, μικρός αριθμός πολιτών με παλαιστινιακές σημαίες, περιμένοντας τον πρωθυπουργό για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Εντυπωσιακό στοιχείο που δείχνει πολλά!

 

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την απάντηση του υπ.Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών και της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, σε σχετική ερώτηση του Λέσβιου βουλευτή Παν. Παρασκευαϊδη, για τις χρηματοδοτήσεις του συγκεκριμένου ταμείου για την Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου και τη Λέσβο, είναι αυτά που αφορούν τη Δανειακη Στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, για επενδύσεις στην περιοχή μας. 

Μονοπωλιακός ….ανταγωνισμός!

 

Με τον οξύμωρο αυτόν τίτλο θέλουμε να περιγράψουμε το καθεστώς ασυδοσίας και αισχροκέρδειας που επικρατεί στις αεροπορικές συγκοινωνίες των νησιών μας. Τιμές εκβιαστικά υψηλές σε περιόδους αιχμής, με ένα εισιτήριο μονής διαδρομής να φτάνει και τα 180 Ευρώ, φτηνές τιμές μόνο αν ξέρεις από το …Πάσχα πότε ακριβώς θα ταξιδέψεις τα Χριστούγεννα, αισχροκέρδεια στις αλλαγές ώρας (μας έχει τύχει για την αλλαγή ενός εισιτηρίου για να ταξιδέψουμε νωρίτερα - πράγμα που προφανώς δεν στοιχίζει τίποτα στην αεροπορική εταιρία εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις - να μας ζητηθεί πρόστιμο 120 Ευρώ σε αρχική τιμή εισιτηρίου 150) και πάει λέγοντας.

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα στους προορισμούς μας



 Ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζεται για ακόμη μια δυνατή σεζόν. Αυτό προκύπτει από την ζήτηση για Ελλάδα που καταγράφουν οι μεγάλοι tour operators του εξωτερικού, τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων, αλλά και τον προγραμματισμό τους όσον αφορά τις πτήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς. 

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Καλύτερα να μιλάμε, παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη -Προειδοποιήσεις προς Βόρεια Μακεδονία

 

Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Alpha.

Υπάρχει πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά «αλλά πάντα θα υπάρχουν εστίες εντάσεων», ανέφερε και σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει άρει τις διεκδικήσεις της, aλλά ξεκαθάρισε ότι και η Ελλάδα δεν κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει στηριζόμενη στο διεθνές δίκαιο και θα επιμένει στις δικές της θέσεις.

Ο Ερντογάν εφ’ όλης της ύλης για Αιγαίο, ενέργεια και παράτυπη μετανάστευση



 Μπορούμε να συζητήσουμε τα θέματα (κυριαρχίας) με μια προοπτική που απέχει από τετελεσμένα – Υποστηρίζουμε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται ως πακέτο – Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο για μια ενεργειακή πλατφόρμα που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία να επιτύχει στην περιοχή, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο