Και όμως, δεν πρόκειται για φάρσα! Ο γνωστός γεωπόνος, γευσιγνώστης και –κατά δήλωσή του– μάστερ του μουσακά, βρέθηκε να παραδίδει εντατικά σεμινάρια μαγειρικής στους σκληροτράχηλους του ΙΡΑ Σάμου. Από σπανακόρυζο χωρίς λίπασμα, μέχρι χειροποίητο παστέλι με γεωργοτεχνικά πρότυπα.
Όπως διαρρέει από καλά ενημερωμένες πηγές (ο μάγειρας της Λέσχης), ο Γιακουμής έχει εκπαιδεύσει τρεις σειρές φαντάρων όχι σε άμυνα, αλλά σε...
άμυλο και σωτάρισμα.
Ο ίδιος δηλώνει:
«Εκεί που οι άλλοι έβλεπαν φακές, εγώ έβλεπα ευκαιρία.
Εκεί που οι άλλοι έβαζαν κύβο Knorr, εγώ έβαζα ψυχή
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Γιακουμής έχει εκπαιδεύσει τρεις σειρές φαντάρων στη θητεία του — όχι στα όπλα, αλλά στο πώς να κάνεις γεμιστά με στρατιωτικό καζάνι και φαντασία.
Τρομοκρατία έχει πέσει στη μονάδα! Όλοι φοβούνται μην διαρρεύσουν τα «μυστικά της κουζίνας», όπως:
Το σκόρδο μπαίνει πριν το κρεμμύδι!
Το κολοκύθι δεν είναι για ομελέτες, αλλά για... ζαμπονοκολοκυθόπιτα!
Και ναι, το ρύζι γίνεται αφράτο ΜΟΝΟ με μυστική τεχνική που περιλαμβάνει ένα παλιό φτυάρι και μια ξύλινη κουτάλα με ιστορία από το 1987.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκέφτεται να εντάξει τον Γιακουμή σε ειδικές δυνάμεις ως "Μάγειρα Καταδρομών" – με εξειδίκευση σε "εν ψυχρώ τηγάνισμα".
Ο έγκριτος δικηγόρος Γιώργος Νούλας, ακούγοντας τυχαία τις γευστικές αναλύσεις του Γιακουμή, έμεινε με το στόμα ανοιχτό.
«Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να περιγράφει το σοτάρισμα κρεμμυδιού με τόση νομική ακρίβεια;» φέρεται να είπε.
«Το άτομο αυτό δεν τηγανίζει, αγορεύει σε τηγάνι!»


