10 Δεκεμβρίου 2024

«Αναλώσιμοι» οι στενότεροι συνεργάτες του Μητσοτάκη – Πριν τον Πατέλη… Δημητριάδης, Παπασταύρου, Μπρατάκος

 

Η προ ολίγου παραίτηση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη σηματοδοτεί… κλείσιμο του ματιού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, η οποία λόγω και της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά είναι στα «κάγκελα».

Μάλιστα, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες οι ισορροπίες εντός του Μαξίμου, έχουν ρευστοποιηθεί με πολλούς να θεωρούν ότι σε αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης.
Στα δύσκολα ο Μητσοτάκης «αδειάζει» τους πάντες


Για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι όταν τα «πολιτικά πράγματα» ζορίζουν, τότε και οι πιο κοντινοί του συνεργάτες είναι «αναλώσιμοι», στο όνομα της δικής του πολιτικής σωτηρίας. Άλλωστε σε όλη την πενταετία που κυβερνάει τη χώρα, η «παραίτηση» του κ. Πατέλη δεν είναι η μοναδική, καθώς έχουν προηγηθεί οι «παραιτήσεις» των Δημητριάδη, Μπρατάκου και Παπασταύρου.

Στις 5 Αυγούστου του 2022 μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Στόχος ήταν και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διασώσει την πολιτική και επικοινωνιακή του εικόνα.

Στις 28 Μαρτίου του 2024 το Μαξίμου έβγαλε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι «ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους». Πάλι οι παραιτήσεις των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού έγιναν ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν βαριά εκτεθειμένος, καθώς ενώ κατηγορούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους, ως «φερέφωνα οικονομικών συμφερόντων», οι πιο στενοί του συνεργάτες πήγαιναν σε συναντήσεις, με τον εκδότη της εφημερίδας, που έβγαλε το δημοσίευμα για την παραποίηση συνομιλιών στην υπόθεση των Τεμπών.

Σήμερα, η παραίτηση του Αλέξη Πατέλη έρχεται σε μία πολιτική συγκυρία, όπου ο πρωθυπουργός έχει υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά και δέχεται έντονη κριτική από την ακροδεξιά πτέρυγα του γαλάζιου κόμματος. Μάλιστα, η εσωκομματική αμφισβήτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη φουντώνει μετά και τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός εργαλειοποιεί τους πάντες για να βγαίνει από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών. Είναι μία τακτική που ακολουθεί από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Ακόμη και ο Σταν Γκρίνμπεργκ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «αδειάστηκε» για κάποιο διάστημα από το Μαξίμου, μέχρι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλήφθηκε ότι ο επονομαζόμενος και ως «γκουρού της επικοινωνίας» του είναι αναγκαίος.

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/