Επιστρέφει; Τι έκανε ο Φλώρος ανάμεσα στους Αρχηγούς στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της τελετής του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Φωτιές έχει ανάψει από χθες η φωτογραφία από την τελετή για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
Στη φωτογραφία, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν τηλεοπτικός αστέρας κ. Φλώρος στέκεται σε στάση προσοχής, ανάμεσα στον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι αποδίδουν τιμές, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του σε αυτή την επίσημη εκδήλωση.
Ορισμένοι ερμήνευσαν την παρουσία του ως ένδειξη της νέας δομής δυνάμεων που προωθείται στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με αυτή την άποψη, η συμμετοχή του κ. Φλώρου αποτελεί πρόβα για την ανάκληση αποστράτων, ενισχύοντας την ……εφεδρεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν περισσότερους στρατηγούς από όσους έχουν οι ΗΠΑ!
Άλλοι, ωστόσο, θεωρούν ότι η εμφάνιση του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ υποδηλώνει πιθανή επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, ενδεχομένως σε θέση εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτές οι εικασίες βασίζονται στην ενεργή δημόσια παρουσία του κ. Φλώρου μετά την αποστρατεία του, καθώς και στις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου.
Ανεξάρτητα από τις ερμηνείες, η παρουσία του κ. Φλώρου στην τελετή προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο των αποστράτων στις επίσημες εκδηλώσεις.
Τι έκανε ο στρατηγός ε.α. Κ. Φλώρος στο στρατιωτικό αυτό άγημα; Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι άσκησε ένα δικαίωμα που έχει με βάση το πρωτόκολλο που καθορίζει τη σειρά προβαδίσματος κατά τις επίσημες εορτές και τελετές. Σύμφωνα με αυτό, η σειρά από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ έως τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, καθορίζεται ως εξής:
22. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
23. Περιφερειάρχης, όταν παρίσταται στην Περιφέρειά του,
24. Δήμαρχος, όταν παρίσταται στον Δήμο του,
25. Μητροπολίτης, όταν παρίσταται στην έδρα του.
ΤΜΗΜΑ Β’
26. Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών,
27. Διαπιστευμένοι στην Ελλάδα Ξένοι Πρέσβεις,
28. Μέλη Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,
29. Αποκρισάριοι και Έξαρχοι, Αρχηγοί άλλων Δογμάτων και άλλων Θρησκευμάτων, στην Αθήνα και την
Θεσσαλονίκη
30. Διοικητής Τράπεζας Ελλάδας,
31. Μεγαλόσταυροι,
32. Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Αρχηγοί Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχηγός Στόλου, Αρχηγός ΑΤΑ
Ο Κων/νος Φλώρος όπως και όλοι οι επίτιμοι Αρχηγοί έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο και σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία, προηγείται των εν ενεργεία Αρχηγών. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ζήτησε την εφαρμογή αυτής απόφασης του υπουργού εσωτερικών.
Πάνω σε αυτό πάντως υπάρχουν και αντιρρήσεις. Το άγημα ήταν αμιγώς στρατιωτικό και ήταν η πρώτη φορά – λένε- που κάποιος πολίτης στήθηκε ανάμεσα στους Αρχηγούς. Όταν το άγημα είναι στρατιωτικό, και αποδίδει τιμές, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ανάμεσα πολίτες. Μάλιστα για να ενισχύσουν αυτό το επιχείρημα αυτό είναι ότι ποτέ κανένας άλλος απόστρατος πρώην αρχηγός έχει διανοηθεί να καθίσει ανάμεσα σε ένα στρατιωτικό άγημα, παρά το γεγονός ότι όλοι οι πρώην επίτιμοι αρχηγοί αλλά και άλλα πρόσωπα, όπως πρέσβεις, έχουν τιμηθεί με τον μεγαλόσταυρο.
Βέβαιο είναι ότι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνεχίζει να ανάβει φωτιές στο στράτευμα, ακόμα και ως απόστρατος…..
ΠΗΓΗ https://armyvoice.gr/