10 Οκτωβρίου 2024

Χρ. Τσοκάνης: Δεν γίνεται προς όφελος της εξυπηρέτησης των λογιστών-φορετεχνικών και των πολιτών (VIDEO)

 
Σκόπιμη προσπάθεια να υποτιμηθεί η συζήτηση, αλλά να αναδειχθούν άλλοι λόγοι από τους πραγματικούς που οδήγησαν στην κωδικοποίηση του ΦΠΑ, σημείωσε ο Χρήτσος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια. 

Ο Χρ. Τσοκάνης τόνισε ότι η κωδικοποίηση δεν γίνεται προς όφελος της εξυπηρέτησης των φοροτεχνικών και των πολιτών, αλλά για να συγκεντρωθούν υπηρεσίες από ΔΟΥ και μικρά φοροτεχνικά γραφεία σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον χώρο του προγραμματισμού και των παροχών, προσθέτοντας ότι «εδώ και δεκαετίες προετοιμάζεται το έδαφος» για κάτι τέτοιο. «Επειδή θέλουν να πάρουν έτοιμη την κατάσταση στα χέρια τους, χωρίς να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και δυστοπίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως στον καπιταλισμό, μέσω της φορολογίας, ο λαός χάνει και τα ψίχουλα που παίρνει, παρουσιάζοντας και το πρόσφατα παράδειγμα με τις αυξήσεις-ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις με τις ταυτόχρονες περικοπές μιας σειράς επιδομάτων. Πρόσθεσε ότι ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου ακολουθείται είτε επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, είτε σφικτή, όπως και τώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει περικοπές σε επιδόματα, κάτι στο οποίο θα βρει μπροστά της το ΚΚΕ, όπως είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ η πραγματική αντιπολίτευση «γίνεται στους δρόμους του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής», καλώντας, παράλληλα, εργαζόμενους και λαό να ριχθούν στον αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των πραγματικών τους αναγκών και να κάνουν δική τους υπόθεση και να πάρουν την εξουσία, ώστε μέσα από τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, τη λαϊκή εξουσία, με ισχυρό ΚΚΕ, να οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.