23 Οκτωβρίου 2024

Γιώργος Αϋφαντής: Θέλει ο λαός όσα εισηγούνται Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης για την Τουρκία;

 
Γιώργος Αϋφαντής: Το συμφέρον μας το ορίζει ο ελληνικός λαός. Ας κατεβάσει την πρότασή του για Τουρκία, να δούμε! Θέλει ο λαός να συμφωνήσουμε σε όσα εισηγούνται Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης για την Τουρκία.

Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν σχολίασε στην εκπομπή «Μεγάλη Παρτίδα» στον Flash 99,4 με τη Βασιλική Πολίτου ο Γιώργος Αϋφαντής, ο οποίος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.


Το Ιράν όπως είπε πρόσφατα ο διευθυντής της CIA δεν έχει πυρηνικά όπλα. Έχει όμως πυραύλους που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνική βόμβα, αν την κατασκευάσουν σε μερικούς μήνες. Αν το κάνει θα δεχτεί καταιγισμό πυρηνικών πληγμάτων. Απλά έχει συμφέρον να κρατά την απειλή εκρεμμή πάνω από τα κεφάλια των άλλων. “Μπορώ να φτιάξω βόμβες και να τις ρίξω στο κεφάλι σας”. Έτσι αποκομίζει διπλωματικά και πολιτικά οφέλη. Ο πόλεμος είναι εργαλείο και το θέμα είναι τι υπηρετεί. Το Ιράν κάνει πόλεμο δια αντιπροσώπων. Αυτά είναι τα εργαλεία του. Με ποιόν σκοπό; Να βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου, για να μεταφέρει τα προϊόντα του δηλαδή το πετρέλαιο το οποίο και παράγει. Το Ιράν δεν μπορεί να καταστρέψει το Ισραήλ. Θέλει να απαντά στα πλήγματα που δέχεται. Θέλουν να έχουν επιρροή, γιατί όταν δεν ήταν αυτοκρατορία λιμοκτονούσαν. Είναι μία μέθοδος διακυβέρνησης που τηρούν οι Πέρσες ανά τους αιώνες. 

Για τα ελληνοτουρκικά: Σέντερ φορ του Παναιτωλικού ο Γεραπετρίτης. Δεν είναι δηλαδή και ο καλύτερος επιθετικός. Δεν έχει βάση γνώσεων επί των ελληνοτουρκικών θεμάτων. Έχει δικές του θέσεις και εμπνεύσεις. Εισήγαγε μια νέα έννοια που δεν υπάρχει στο Σύνταγμα, την ησυχία μας. Εξήγγειλε ότι θα κάνει μειοδοσία. Ποιό είναι το συμφέρον της πατρίδας του; Και ο Τσολάκογλου για τα συμφέροντα της πατρίδας του διατεινόταν ότι ενεργούσε. Αν είναι να έχουμε την ησυχία μας να τους δώσουμε και την Αίγινα. Το συμφέρον μας το ορίζει ο ελληνικός λαός. Ας κατεβάσει την πρότασή του για Τουρκία, να δούμε! Θέλει ο λαός να συμφωνήσουμε σε όσα εισηγούνται Μητσοτάκης-Γεραπετρίτης για την Τουρκία.


ΠΗΓΗ https://geopolitico.gr/ -