25 Οκτωβρίου 2024

Ο Ν. Καραθανασόπουλος: Η κυρίαρχη πολιτική αμφισβητείται στο δρόμο

 Η αμφισβήτηση της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής γίνεται «στον δρόμο», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», με αφορμή τον αγωνιστικό ξεσηκωμό που υπάρχει σε μια σειρά κλάδους, αλλά και κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες για την ανασύσταση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. 


Σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, υπογράμμισε πως «στην αγωνιώδη προσπάθεια του πολιτικού συστήματος, να διαμορφωθεί ένας άλλος πόλος ο οποίος θα μπορεί να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνες για το σύστημα κατευθύνσεις, φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει τον κύριο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς του μία ώθηση ότι αυτός θα είναι ο συνομιλητής, άρα λοιπόν παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις διαμόρφωσης και αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού».


«Εμείς λέμε καθαρά ότι μία τέτοιου είδους διαδικασία δεν πρόκειται να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής, γιατί επί της ουσίας συμπλέουν στα βασικά ζητήματα», είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία τους με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ. Επομένως, το να συγκροτηθεί ένας ισχυρός σοσιαλδημοκρατικός πόλος «δεν θα διευκολύνει την ανάγκη αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής. Η αμφισβήτηση δεν προκύπτει μέσα από τις λογομαχίες της Βουλής, προκύπτει από τον δρόμο», επισήμανε.  


Αναφερόμενος στην ευλογιά των προβάτων, που μετά την πανώλη ήρθε να δώσει ένα νέο χτύπημα στους κτηνοτρόφους, εξήγησε πως η αιτία είναι οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές ζώων από το εξωτερικό, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. «Όταν οι κρατικές υπηρεσίες είτε είναι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είτε είναι του υπουργείου είναι υποστελεχωμένες, η βοήθεια στους κτηνοτρόφους είναι ελάχιστη, δίνεται καθυστερημένα, δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση άμεσα για να δούμε πώς εξαπλώνεται. Και πάμε πια στην εύκολη λύση, το κλείσιμο των σφαγείων», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η αποζημίωση στους κτηνοτρόφους είναι ελάχιστη» και αφορά τα ζώα που σφάζονται και όχι την απώλεια εισοδήματος.