21 Οκτωβρίου 2024

Φθάσαμε στο «δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου» από τους εγχώριους Τσαμπερλέιν

 Του Αρχιπλοιάρχου Α. Πέρπερα


                                                    

Αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα ότι, ο κάποτε άγρυπνος θεματοφύλακας ηθικών αξιών και ιδανικών Ν.Δ του Κωσταντίνου και αργότερα του Κώστα Καραμανλή, επί των ημερών μας έχει επιλέξει να αποποιηθεί του πολύτιμου για την Πατρίδα μας αυτού ρόλου, υιοθετώντας τις διεθνιστικού χαρακτήρος αρχές της Σχολής Σημίτη.

¨Καθόλου επομένως τυχαίο που το σημερινό κόμμα αποτελείται πλέον από μωσαϊκό Πασοκικών και Ν.Δ στελεχών.

Πράγματι, ο νυν Πρωθυπουργός επιλέγοντας «την σωστή πλευρά της ιστορίας» κατά απόλυτο όμως τρόπο, προδιαγράφει το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που θα εφαρμόσει, και ιδιαίτερα στα Εθνικά θέματα, διαμηνύοντας :

«η Εθνική κυριαρχία αποτελεί έννοια σχετική !!», ταυτίζει τον Πατριωτισμό με φασισμό, αποκαλύπτει με δηλώσεις και ενέργειές του ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο της δυνατότητος για ελαστικότητα κόκκινων γραμμών, και το πλέον μειωτικό για τον ίδιο και επιζήμιο για την χώρα, συμπεριφέρεται πάντοτε ως «προβλέψιμος» και πρόθυμος στην εξ-υπηρέτηση ξένων συμφερόντων, παραβλέποντας τις επιπτώσεις που θα έχουν για την χώρα του.

Δυστυχώς η πραγματικότης είναι ότι, η μειοδοσία ποτέ δεν προέρχεται από εχθρούς, αλλά από εντός των τειχών Δούρειους Ίππους, που δυστυχώς η Πατρίδα μας, παρά την λαμπρή της ιστορία, διαθέτει τελευταίως πολλούς.

Έτσι, από το «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί Πάτρης», φθάσαμε σήμερα στα : «δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία», « θα πρέπει να το καταλάβουμε, ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο θάλασσα Ελληνική !» υπερήφανες δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, αλλά δυστυχώς και πολλές άλλες, έχοντας τον συνήθη  ρόλο λαγού για διαμόρφωση της κοινής γνώμης, ρόλο λίαν.. εποικοδομητικό για τα συμφέροντα της Πατρίδος μας.

Από το λαμπρό για την Ελλάδα επίσης «αμύνεσθαι περί Πάτρης..», φθάσαμε στο σημείο, ο υπουργός Εξωτερικών βασικός θεματοφύλακας εδαφικής ακαιραιότητος της χώρας, να διατυμπανίζει ότι η κατάπτυστη κατάληξη που είχαν οι φοβικές του ενέργειες, με αποτέλεσμα το γκριζάρισμα των νερών της Κάσου, να αποτελούν νίκη διότι απέφυγε έναν πόλεμο!

Φθάσαμε επίσης στο σημείο, ο υπουργός  Γεραπετρίτης να διατυμπανίζει ότι, «δεν τον ενδιαφέρει να τον αποκαλούν μειοδότη, αρκεί που…εξασφάλισε «ήρεμα νερά». Μόνο που ηθελημένα ξεχνά ότι τα κατ’ αυτόν «ήρεμα νερά» είναι εν μέσω πολλαπλών Casus Belli, εν μέσω πληθώρας παραβιάσεων του εναερίου χώρου από drones που ασφαλώς φωτογραφίζουν ευαίσθητες περιοχές, και το χειρότερο, με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό Φιντάν να δηλώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της οθωμανικής κυριαρχίας!!

Θα υπενθύμιζα στον υπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη, την ρήση του Chorchill προς Champerlain, «Σου δόθηκε η ευκαιρία της επιλογής μεταξύ πολέμου και εξευτελισμού. Επέλεξες τον εξευτελισμό πετυχαίνοντας πόλεμο», μια πραγματικότης που πολύ φοβούμαι ότι σύντομα θα χτυπήσει και την πόρτα της πατρίδος μας, με την υπερήφανη πολιτική κατευνασμού που εφαρμόζουν οι ηγέτες της.

Πόσο λυπηρό επίσης είναι, ο κάποτε άγρυπνος φύλακας αξιών και Αρετών Ν.Δ, σήμερα δια του υπουργού Εξωτερικών, να ταυτίζει την  πρόθεση να εκχωρήσει εδαφική κυριαρχία της χώρας του, με την Αρετή της  γενναιότητος !!

Το δε αποκορύφωμα, να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα ευρίσκεται στο απόγειο διπλωματικών ενεργειών, που θα αποτελέσουν… κεφάλαιο για την χώρα !

Την σκυτάλη της ενδοτικότητος ανέλαβε εσχάτως το ΕΛΙΑΜΕΠ, ένα όργανο γνωστό για την.. συμπάθειά του για τις Τουρκικές «επιθυμίες», και δυστυχώς βασικός σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του Πρωθυπουργού.

Η διευθύντρια λοιπόν του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Γαβουνέλη σε συνέντευξη αποκάλυψε ότι, ο υπουργός Εξωτερικών Γεραπετρίτης, σε μυστικές  διαπραγματεύσεις με τον Φιντάν, διαπραγματεύεται για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, προσδιορίζοντας ότι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας επεκτάσεως στα 12 μίλια, ενδέχεται να μειωθεί στα 8 ή 9 !! Δεν δίστασε δε να παρομοιάσει τις διαπραγματεύσεις, που ως γνωστόν αφορούν την εδαφική κυριαρχία της χώρας μας, με την συνδιαλλαγή στην λαϊκή για …αγορά πατατών !!

Εύλογα θα ρωτούσε κανείς, «δεν υπάρχουν τελικά στην Ελλάδα αντιπολιτευόμενες φωνές» ;

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η μια βασική και καθ’ ύλην αρμόδια αντιπολιτευόμενη φωνή, φροντίζει μεθοδικά κάποιος ερχόμενος για τον σκοπό αυτό έξωθεν να την σιγήσει διαλύοντάς την, ενώ με την.. έτερη φωνή , ήδη διαπραγματεύεται δεόντως η κυβερνητική ηγεσία.
ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/