7 Οκτωβρίου 2024

Έφαγε πόρτα ο Αντιπεριφερειάρχης Ελ. Μαυρατζώτης από τον Υπουργό

 

Αρνητική ήταν η απάντηση από την πλευρά του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σταικούρα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Ελισαίο Μαυρατζώτη στο αίτημα του για άρση της απόφασης του οριστικού κλεισίματος για 20 ημέρες του αεροδρομίου Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση της Fraport να κλείσει από τις 5 ως τις 25 Νοεμβρίου το αεροδρόμιο Αρίσταρχος ο Σάμιος προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης του αεροδιαδρόμου αλλά και δημιουργίας πλευρικών ζωνών για μεγαλύτερη ασφάλεια των πτήσεων βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία καθώς κάνει λόγο για απομόνωση του νησιού από το κέντρο σε μία περίοδο που εκτελούνται μόνο τρία δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ αν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες αυτά μένουν ανεκτέλεστα.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρατζώτης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του με την συγκεκριμένη αρνητική απάντηση και δήλωσε ότι αν δεν ικανοποιηθεί το δεύτερο αίτημα που είχε αποστείλει στην σχετική επιστολή του προς τον υπουργό, δηλαδή η δρομολόγηση ταχύπλοου σε καθημερινή βάση για το συγκεκριμένο διάστημα που θα είναι κλειστό το αεροδρόμιο τότε θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους Σαμιώτες κυρίως από την επιχειρηματική κοινότητα της Σάμου.

Σχετική επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, έχει αποστείλει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.
ΧΑΡΗΣ ΖΑΒΟΥΔΑΚΗΣ 
ΠΗΓΗ https://www.ertnews.gr/