24 Οκτωβρίου 2024

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ Κρήτη / Έκοψαν το ρεύμα σε σεισμόπληκτους που ζουν σε οικίσκους

 Αρκαλοχώρι σεισμός


«κ. Τριαντόπουλε πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν οι συμπολίτες μας για να υλοποιηθούν τα παχιά λόγια που έχετε εξαγγείλει κατά καιρούς;»,
Σαν να μην τους έφτανε που τρία χρόνια δεν έχουν τα σπίτια τους να διαμείνουν λόγω του σεισμού του 2021, σήμερα το απόγευμα  διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε οικίσκους στο Ίνι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης προήλθε λόγω οφειλής με τους κατοίκους αρχικά να θεωρούν ότι πρόκειται για βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα cretalive η υπόθεση αφορά σε οφειλή ύψους 600.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των οικίσκων σε Ίνι, Βόνη και Αρκαλοχώρι, όπου ζουν - εδώ και τρία χρόνια - σεισμόπληκτοι, μετά τον μεγάλο σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε δεσμευτεί ότι θα καλύψει το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος στους οικίσκους, με την οφειλή να αποδίδεται κατά το 1/6 του ποσού, μέσω του Δήμου Μινώα, κι έκτοτε να παραμένει ανεξόφλητη.
Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχώρι / Δύο χαμένα χρόνια - Ανοιχτές ακόμη οι πληγές, η κυβέρνηση έμεινε στις υποσχέσεις

Σήμερα Τρίτη το βράδυ οι κάτοικοι των οικίσκων δεν έχουν άλλο τρόπο ή θα παραμείνουν στο σκοτάδι ή θα φιλοξενηθούν από οικείους τους, καθώς απόψε αποκλείεται να τους επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό.
Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Β. Κεγκέρογλου, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα διευκρινίζει ότι ο Δήμος ενημερώθηκε για την διακοπή της ηλεκτροδότησης στις 17.36, και η επανασύνδεση θα ήταν δυνατό να γίνει ως τις 17.00. Το μείζον θέμα παραμένει το ... ποιος πληρώνει το ρεύμα που καταναλώνεται στους οικίσκους. Το ζήτημα αυτό όπως σημειώνει ο Β. Κεγκέρογλου «το κράτος δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει από την αρχή». Ο ίδιος πάντως επισημαίνει ότι το ως τώρα ρεύμα - μέχρι να εγκατασταθεί χωριστός μετρητής σε κάθε οικίσκο - θα πρέπει να πληρωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία.
«Σήμερα το βράδυ συμπολίτες μας που έχουν χάσει τα σπίτια τους θα μείνουν στο σκοτάδι όπως μένουν στο σκοτάδι των υποσχέσεων, της αναλγησίας και της ανικανότητας της κρατικής μηχανής τρία χρόνια τώρα», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι «Σεισμόπληκτοι Μινώα Πεδιάδας».
«Οι δικαιολογίες σας έχουν κουράσει», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενοι στον υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, αναρωτιούνται «Πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν οι συμπολίτες μας για να υλοποιηθούν τα παχιά λόγια που έχετε εξαγγείλει κατά καιρούς;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Σεισμόπληκτων Μινώα Πεδιάδας
«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε σήμερα ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ την παροχή ρεύματος σε οικίσκους στη σεισμόπληκτη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Είτε εσκεμμένα, είτε εκ παραδρομής σήμερα το βράδυ συμπολίτες μας που έχουν χάσει τα σπίτια τους θα μείνουν στο σκοτάδι ή θα φιλοξενηθούν για πολλοστή φορά σε σπίτια οικείων τους.
Θα μείνουν στο σκοτάδι όπως μένουν στο σκοτάδι των υποσχέσεων, της αναλγησίας και της ανικανότητας της κρατικής μηχανής τρία χρόνια τώρα.
Οι δικαιολογίες σας έχουν κουράσει.
Αξιότιμε κ. Τριαντόπουλε πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν οι συμπολίτες μας για να υλοποιηθούν τα παχιά λόγια που έχετε εξαγγείλει κατά καιρούς;»