21 Οκτωβρίου 2024

Ξεσηκωμός μαθητών-γονέων στη Σάμο

 

Κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα όπου γυμνασιάρχης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. ● Ζητούν διασφάλιση ότι δεν θα βρεθούν ποτέ στον ίδιο χώρο μαζί του. ● Στις 24 Οκτωβρίου η δίκη του εκπαιδευτικού.
Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του γυμνασιάρχη στη Σάμο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Γονείς και μαθητές αναστατωμένοι είναι στα κάγκελα, ενώ οι μαθητές δύο Γυμνασίων προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας μεταξύ άλλων τη διασφάλιση ότι δεν θα βρεθούν ποτέ στον ίδιο χώρο μαζί του.

«Στεκόμαστε δίπλα στους συμμαθητές μας-θύματα της παρενόχλησης. Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει ο γυμνασιάρχης στο σχολείο. Κανείς μας δεν νιώθει ασφαλής να συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με τον συγκεκριμένο. Το σχολείο πρέπει να μας προστατεύει και όχι να πας προκαλεί φόβο», αναφέρουν οι μαθητές σε ψήφισμα που κόλλησαν στην αυλόπορτα του σχολικού συγκροτήματος. Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρονται και άλλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, ειδών προσωπικής υγιεινής στις τουαλέτες, φαρμακείου πρώτων βοηθειών, ακόμα και κυλικείου, δείγματα της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, ιδίως μετά το ψαλίδισμα του προϋπολογισμού εξόδων και την υποβάθμιση των σχολικών επιτροπών, όπως και μετά το όριο των 500 ευρώ που επιβλήθηκε ανά σχολείο.


Σύμφωνα με τους μαθητές, την Πέμπτη σημειώθηκε ένταση όταν δύο καθηγητές τού υπό κατάληψη σχολικού συγκροτήματος επιχείρησαν να βιντεοσκοπήσουν τους καταληψίες με σκοπό να παραδώσουν το βίντεο στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε λογομαχία με τους μαθητές με αποτέλεσμα ο ένας καθηγητής να συλληφθεί με την κατηγορία του αυτοφώρου για εξύβριση των μαθητών.

Ο γυμνασιάρχης που τελεί σε διαθεσιμότητα εν όψει της δίκης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο -δείγμα της σοβαρότητας με την οποία οι δικαστικές αρχές βλέπουν το περιστατικό- αντιμετωπίζει την κατηγορία της διακεκριμένης προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, αφού φέρεται να διατηρούσε συνομιλίες άσεμνου περιεχομένου με δύο ανήλικα αγόρια μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Γιώργος Παγούδης

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/