5 Οκτωβρίου 2024

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του πολιτικού κόμματος Κυκλική Δημοκρατία

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, η επίσημη παρουσίαση του πολιτικού κόμματος Κυκλική Δημοκρατία στον πολυχώρο Remvi, στη Θεσσαλονίκη. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 Μέλη και Φίλοι του Κόμματος, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, άνθρωποι της Εκκλησίας, εκπαιδευτικοί, αλλά και απλές οικογένειες. Το κλίμα ήταν έντονα θετικό, με πλήθος κόσμου να στηρίζει την προσπάθεια του κόμματος για έναν νέο πολιτικό δρόμο.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του εκπροσώπου τύπου και ΜΜΕ κ. ΑΒΡΑΜΙΔΗ Γεωργίου και της Γραμματέας του κόμματος, κ. ΛΟΥΤΣΗ Αικατερίνης οι οποίοι αφού καλωσόρισαν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους, στη συνέχεια, τον λόγο έδωσαν στον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, ο οποίος ευλόγησε την εκδήλωση με τον καθιερωμένο αγιασμό, σηματοδοτώντας την αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και παράδοσης.



Μετά τον αγιασμό όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Προέδρου της Κυκλικής Δημοκρατίας, κ. Ηλία Βασιλάκη, ο οποίος παρέθεσε μια πλήρη και αναλυτική τοποθέτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και η πολιτική σκηνή. Κατά την ομιλία του, ο κ. Βασιλάκης εξέφρασε έντονα την αμφισβήτησή του για την υπάρχουσα κατάσταση σε καίρια ζητήματα, όπως:
- Οικονομία: Ο Πρόεδρος της Κυκλικής Δημοκρατίας μίλησε για την ανάγκη δραστικών μέτρων για την αναζωογόνηση της οικονομίας, επισημαίνοντας την αύξηση της φτώχειας και το φαινόμενο της ακρίβειας που πλήττει τους πολίτες.
- Φτώχεια και Ακρίβεια: Αναφέρθηκε στο αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί κοινωνική αδικία και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα συνεχώς αυξανόμενα καρτελ, που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά, με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της μικρομεσαίας τάξης.
- Παιδεία και Εκκλησία: Αναφέρθηκε η ανάγκη, τα παιδιά να είναι κοντά στην εκκλησία, καθώς στο ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας θα πρέπει να συμπράξουν η οικογένεια, η εκκλησία και το σχολείο, ώστε τα παιδιά να αποκτούν πέραν των γνώσεων και θρησκευτική συνείδηση η οποία αποφέρει τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη. Επέμενε δε σε εντελώς δωρεάν παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
- Μακεδονικό Ζήτημα: Ο κ. Βασιλάκης έκανε εκτενή αναφορά στις ιστορικές και εθνικές διαστάσεις του Μακεδονικού ζητήματος, εκφράζοντας τη θέση της Κυκλικής Δημοκρατίας για την προστασία των εθνικών συμφερόντων.
- Ασφάλεια: Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στα σχολεία και στα σπίτια, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας υγιούς κοινωνίας. Ζήτησε αυστηρότερες ποινές και την ανάγκη δημιουργίας νέων φυλακών σε παραμεθόριες περιοχές, ώστε να αναπτυχθούν οικονομικά και οι τοπικές κοινωνίες.
- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Αναφέρθηκε στον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν τα ΜΜΕ, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη με μονομερείς και επιλεκτικές ειδήσεις.
- Υγεία, Περίθαλψη και Ασφάλιση: Επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο σύστημα υγείας, ζητώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις για καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση.
- Φτωχοποίηση και Μετανάστευση: Υπογράμμισε την ανησυχητική φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, συνδέοντας τα με την αύξηση της εγκληματικότητας.
- Σύνταγμα: Πρότεινε άμεσα την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου και οι Δικαστές που θα το αποτελούν να μην έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι στην Πολιτική σκηνή, οι δε νόμοι της Βουλής πριν δημοσιευτούν στην εφημερίδα της Κυβέρνησης να έχουν την έγκριση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.



Ο κ. Βασιλάκης απευθύνθηκε στο κοινό με ένα δυναμικό κάλεσμα για συστράτευση, καλώντας όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν την προσπάθεια της Κυκλικής Δημοκρατίας για ένα καλύτερο μέλλον.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Σας καλούμε να μας πλαισιώσετε για μια καλύτερη δικαιοσύνη, για σωστή αξιοκρατία, για μια ουσιαστική παιδεία που θα προσφέρει πρόοδο και ευημερία στην Ελληνική κοινωνία».
Η ομιλία του Προέδρου χειροκροτήθηκε θερμά από το ακροατήριο.
Παρών, από την αρχή στην εκδήλωση ο π. Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την υποστήριξη στον Πρόεδρο κ. Ηλία Βασιλάκη καταχειροκροτούμενους από όλους.





Προς το τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος κάλεσε στο βήμα όλη την Πολιτική Ομάδα και τον Πρόεδρο Νεολαίας της Κυκλικής Δημοκρατίας κατά αλφαβητική σειρά: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος εκπρόσωπος τύπου και ΜΜΕ (συνταξιούχος Αστυνομικός –Πρόεδρος Σωματείων και Συλλόγων), ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ Νικόλαος οικονομικός αναλυτής (Οικονομολόγος ΑΠΘ), ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Βασίλειος αναλυτής ηλεκτρονικών συστημάτων ( Απόφοιτος Μηχανολογίας @ Σχολής Πληροφορικής )., ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ Σάββας γενικός διευθυντής (Επιχειρηματίας - πρώην Δ/ντής INTERAMERIKAN), ΚΑΡΑΣΤΑΘΗΣ Ευθύμιος οικονομικός σύμβουλος (Οικονομολόγος ΑΠΘ), ΛΟΥΤΣΗ Αικατερίνη γραμματέας (Επιχειρηματίας - Πτυχιούχος Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών), ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γεώργιος αντιπρόεδρος (Επιχειρηματίας – Πρόεδρος Συλλόγων), ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος επιστημονικός σύμβουλος (Πτυχιούχος Προγραμματιστής Αναλυτής University of Manchester, M.Sc.), ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Κυριακή υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων (Πτυχιούχος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), ΤΟΥΡΤΣΑΚΗ Βασιλική νομική σύμβουλος (Δικηγόρος) και τον Πρόεδρο Νεολαίας του Κόμματος κ. ΚΑΝΕΛΛΗ Χαράλαμπο (φοιτητής πληροφορικής), οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.



Η Κυκλική Δημοκρατία δεσμεύεται να προωθήσει ρεαλιστικές πολιτικές λύσεις που θα προσφέρουν ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική για το μέλλον, και καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτήν τη συλλογική προσπάθεια.