16 Οκτωβρίου 2024

Κινητοποίηση για την Υγεία την Πέμπτη 17/10 με στάση εργασίας του Συλλόγου και της ΑΔΕΔΥ

 

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 17 Οκτώβρη

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο της Σάμου

Υγεία Δημόσια και Δωρεάν για όλο το λαό χωρίς καμία επιχειρηματική δράση!

Μέτρα για τη στήριξη του νοσοκομείου και των δομών υγείας του νησιού τώρα!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση των υγειονομικών του νησιού μας, στα πλαίσια της μεγάλης πανελλαδικής παν-υγειονομικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στο νοσοκομείο Σάμου στις 12 και κηρύττει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις 3 πρώτες του ολοήμερου. Απόφαση για πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας για το νομό Σάμου έχει πάρει και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος (επισυνάπτεται).

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τη μεγάλη κινητοποίηση του λαού μας στις 28 Αυγούστου και από τη σύσκεψη 15 φορέων του νησιού για το θέμα στις 16 Σεπτέμβρη.

Συνεχίζουμε δυναμικά για θέμα που αφορά τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας!

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία από την κυβέρνηση!

Το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι θα έβγαζε προκήρυξη για όλα τα κενά στο νοσοκομείο και έβγαλε πρόσκληση για μόλις 5 γιατρούς! Και αυτά την ώρα που σύμφωνα με τα δικά τους οργανογράμματα υπάρχουν 44 κενά γιατρών, 30 νοσηλευτές, 11 άτομα από την καθαριότητα, 20 άτομα από βοηθητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, λείπει υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Αποδεικνύεται ότι ο λαλίστατος υπουργός που έταζε ότι θα προσέξει το νοσοκομείο, ότι είναι ένας κοινός σαλτιμπάγκος, που λέει με ευκολία και ευφράδεια ψέματα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί εύκολα να κάνει αλλιώς καθώς η πολιτική της κυβέρνησής του, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων κινείται στη λογική της οικονομίας, για να μένουν χρήματα για επιδοτήσεις επιχειρηματικών ομίλων αλλά και πολεμικών ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, και του να βάζουν οι ασθενείς βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τώρα είναι ακόμα περισσότερο ώρα δράσης για την υγεία του λαού και των παιδιών μας!

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Σάμου, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί, είναι επικίνδυνες για μας και τα παιδιά μας, λόγω ελλείψεων σε γιατρούς και εξοπλισμούς για να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. Ειδικά στην παιδιατρική κλινική που είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλες ελλείψεις είναι αμελητέες. Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα για ειδικότητες που λείπουν ή στην Αθήνα ή στη Χίο για να κάνουν μια μαγνητική με τεράστια έξοδα μετακίνησης, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθοί μας είναι ιδιαίτερα χαμηλοί και δε φτάνουν πλέον ούτε για τα βασικά καθημερινά μας έξοδα. 

Τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι χρόνια, συνεχώς διογκώνονται, οι πολιτικές που ασκούνται στο τομέα της υγείας είναι ανθυγιεινές, σε βάρος της υγείας του λαού, αφού θεωρούν κόστος το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής. Πολιτικές που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις και βλέπουν την υγεία όχι ως ένα αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει η σύγχρονη οικογένεια, αλλά ως εμπόρευμα, ευκαιρία για κέρδη για λίγους και μείωση κόστους για το κράτος. 

Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε αυτά τα χάλια. Το νοσοκομείο της Σάμου καταρρέει, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού, και μαζί του καταρρέουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι. 

Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Παίρνουμε θέση δίπλα τους με στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίησή τους την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 12 στο νοσοκομείο. 

Διεκδικούμε:

·       Προκήρυξη όλων των κενών του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό, αλλά και λοιπό προσωπικό, αλλά και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

·       Ενίσχυση με τον απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομή

·       Ετοιμαζόμαστε για την πανεκπαιδευτική απεργία την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, που πρέπει να βρει όλα τα σχολεία κλειστά, με συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

·       Συναντιόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη

Διεκδικούμε το δίκιο μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα!



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

Χρήστος Πανούσος                                                          Φώτης Μαντζώρος