18 Σεπτεμβρίου 2024

Απορρίφτηκε η ένσταση της SAMART και καλείται να παραχωρήσει τον χώρο που παράνομα χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων Σάμου κατά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΣΑΜΑΡΤ», ζητώντας την άμεση απόδοση των παραχωρημένων χώρων που χρησιμοποιούνται παράνομα μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς για τον αιρετό που διαβεβαίωνε και διαλαλούσε ότι το κτίριο αυτό θα μείνει στα χέρια της ΣΑΜΑΡΤ  έπεσαν  στο κενό και μαζί με τις διαβεβαιώσεις του έπεσαν και οι μάσκες του!!!



Με την υπ’ αριθμό́ πρωτοκόλλου 136/2018 (ΑΔΑ: 6ΥΚ87ΛΩ-6Α1) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παραχωρήθηκε δωρεάν το 2018 από προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σε χρήση προς την Μη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την επωνυμία «ΣΑΜΑΡΤ» ο πρώτος όροφος, καθώς και τμήμα του ισογείου, του διωρόφου κτιρίου επί των οδών Θ. Σοφούλη και Στ. Μπαρέτη ( τ. Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου). Μετά, όμως, από σχετική καταγγελία ως προς την προαναφερόμενη δωρεάν παραχώρηση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ) έκρινε ότι έπρεπε να ανακληθεί η ως άνω απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Κατόπιν τούτου, με την υπ’ αριθμό́ πρωτοκόλλου 19/31-01-2024 (ΑΔΑ: 6Α1Χ7ΛΩ-ΗΞΘ) απόφαση του Περιφερειακού́ Συμβουλίου, υπακούοντας στην απόφαση της ΑΔΑ, αποφασίσθηκε ομόφωνα η ανάκληση της υπ’ αριθμό́ πρωτοκόλλου 136/2018 (ΑΔΑ: 6ΥΚ87ΛΩ-6Α1) απόφασης του ανωτέρω οργάνου και η επιστροφή των συγκεκριμένων χώρων για χρήση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Κατά της παραπάνω απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου προσέφυγε η «ΣΑΜΑΡΤ» ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 22 παρ. 1 του Ν.3051/2022 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η οποία απορρίφθηκε, επικυρώνοντας τη νομιμότητα της αποφάσεως μας.


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σεβόμενη την ομόφωνη απόφαση της ΑΔΑ ΚΑΙ του ανώτατου συλλογικού οργάνου της, του Περιφερειακού́ Συμβουλίου και εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και ασφάλειας κατέθεσε σήμερα ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων Σάμου και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ανωτέρω ΑΜΚΕ, προκειμένου να της αποδοθούν άμεσα οι προαναφερόμενοι χώροι, που παράνομα χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα. Ευελπιστούμε άμεσα ο χώρος να δοθεί προς κάθε νόμιμη χρήση.