27 Σεπτεμβρίου 2024

Καρυστιανού σε Οικονόμου για Τέμπη: «Αν πιστεύετε πως θα κλείσουμε τα μάτια στο έγκλημα είστε γελασμένος»

Η ανάρτηση της Καρυστιανού

Την έντονη αντίδραση της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρίας Καρυστιανού προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου στο Kontra, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι μηχανοδηγοί λένε ψέματα για την ασφάλεια του ελληνικού σιδηρόδρομου, ενώ δυσανασχέτησε και με τις συνεχείς αναφορές για την τραγωδία στα Τέμπη.


Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Kontra, ο υφυπουργός Μεταφορών, αφού πρώτα έριξε ευθύνες στους μηχανοδηγούς τους οποίους κατηγόρησε για ψέματα σχετικά με τις καταγγελίες τους για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στη συνέχεια εξέφρασε την ενόχλησή του για τις συνεχείς αναφορές στο δυστύχημα των Τεμπών.
«Δεν μπορεί ένα τραγικό περιστατικό να είναι άλλοθι για να μην γίνεται τίποτα ή δικαιολογία για κάποιους να ακυρώνουν το μέσο αυτό. Ακυρώνουν το μέσο ενώ τρώνε ψωμί από τον σιδηρόδρομο» είχε πει για τους εργαζομένους.

Ενοχλημένος δε, από την επιμονή του παρουσιαστή να αναφέρει ως παράδειγμα για θέματα ασφαλείας, την τραγωδία στα Τέμπη, ο Βασίλης  Οικονόμου είχε δηλώσει: «Γιατί όμως μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή αν πέσει ένα αεροπλάνο, θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου; Δεν προχωράει η ζωή;».
«Αν πιστεύετε πως θα κλείσουμε τα μάτια στο έγκλημα είστε γελασμένος»
Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Μαρία Καρυστιανού εγκαλεί τον υφυπουργό για ύβρη απέναντι στα θύματα της τραγωδίας, για τους συγγενείς τους, «για όλους. Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε… Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο».
Και συνεχίζει με νόημα: Είτε διαβάζετε έτοιμες δηλώσεις είτε εκφράζεστε ελεύθερα, είναι ολοφάνερη σε όλους η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε. Σίγουρα πάντως δεν κινδυνεύετε με διαγραφή. Μάλλον καταχειροκροτήθηκατε και εσείς»
Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Βασίλη Οικονόμου,
Υφυπουργέ Υποδομών και Μεταφορών,
Όταν ένα αεροπλάνο πέφτει , όταν ένα πλοίο βυθίζεται ή όταν ένα τρένο συγκρούεται …η ζωή συνεχίζεται για κάποιους με απίστευτη δυσκολία και πόνο .
Το ίδιο δύσκολα συνεχίζεται όμως η ζωή και για τους εμπλεκόμενους της τραγωδίας εφόσον αυτή συμβεί σε ένα κράτος όπου οι Θεσμοί λειτουργούν με αξιοπρέπεια.
Στη δίκη μας περίπτωση, ενοχλεί πολύ, ακόμα και η αναφορά στη λέξη Τέμπη. Στη λέξη τρένο…
Στην δίκη μας περίπτωση, μετά την σύγκρουση που οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις και αδιαφορία του υπολόγου συναδέλφου σας -που καταχειροκροτήθηκε από όλους σας- και ο οποίος εμπλέκεται ΚΑΙ σε οικονομικό έγκλημα σύμφωνα με την Ευρωπαία εισαγγελέα, έχουμε και την απίστευτη προσπάθεια / εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος που τόσο ένθερμα στηρίζετε , στην συγκάληψη σχετικά με το παράνομο φορτίο της εμπορικής που έκαψε 30 ανθρώπους.
Μακάρι να δείχνατε την ίδια θερμη στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προάσπιση των αξιών της κοινωνίας.
Η ζωή που συνεχίζεται από πλευράς των εμπλεκόμενων, σαν να μην έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ , είναι ύβρις για τους νεκρούς, για μας , για όλους.
Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε ….
Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο.
Αν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε μάτια και αυτιά ΚΑΙ σε αυτό το κρατικό έγκλημα , στέκεστε γελασμένος.
Είτε διαβάζετε έτοιμες δηλώσεις είτε εκφράζεστε ελεύθερα, είναι ολοφάνερη σε όλους η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε.
Σίγουρα πάντως δεν κινδυνεύετε με διαγραφή.
Μάλλον καταχειροκροτήθηκατε και εσείς».