4 Σεπτεμβρίου 2024

Παραιτήθηκε και η διοικήτρια! Σε εξέλιξη το παρασκήνιο για τη θέση προσωρινού διοικητή

 



Παρελθόν από τη θέση της διοικήτριας στο Νοσοκομείο Σάμου αποτελεί πλέον η Αφροδίτη Αγγελή, η οποία υπέβαλε  την παραίτησή της, μετά και τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται το Νοσοκομείο Σάμου με τις συνεχείς παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού, τις μετακινήσεις ιατρών ακόμα και σε άλλα νησιά και την ανυπαρξία ειδικευόμενων ιατρών (βλ. «Σήμα κινδύνου και από το Νοσοκομείο Σάμου», 20/8/2024).

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το παρασκήνιο που εξελίσσεται από τη στιγμή της παραίτησης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του προσωρινού διοικητή προαλείφεται αιρετός δημοτικός σύμβουλος της ελεγχόμενης από τη Ν.Δ. πλειοψηφίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στον οποίο ήδη διαθέτει διακριτό ρόλο.

Το μεμπτό ωστόσο της υπόθεσης βρίσκεται ενδεχομένως αλλού, αφού ο συγκεκριμένος έχει υποβάλει ήδη αίτηση διορισμού για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Σάμου στη διαγωνιστική διαδικασία που τρέχει μέσω του ΑΣΕΠ. Γεγονός που, εφόσον επιβεβαιωθεί, γεννά ερωτήματα που αφορούν τόσο τη νομιμότητα μιας τέτοιας επιλογής, όσο και το ηθικό σκέλος, καθώς εύκολα μπορεί να ερμηνευτεί ως παράκαμψη της αξιοκρατικής διαδικασίας.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος θεωρείται στη Σάμο δεξί χέρι του νυν βουλευτή της Ν.Δ. στο νησί, ιατρού- καρδιολόγου Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Γιώργος Παγούδης 
ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/