21 Σεπτεμβρίου 2024

Διαμαρτυρίες γονέων για ανεπάρκειες στα μαθητικά δρομολόγια : «Κανείς δεν νοιάζεται για τα παιδιά»

 ΠΗΓΗ https://www.samostimes.gr/

Αγανακτισμένοι γονείς από την Ανατολική  Σάμο, διαμαρτύρονται για  σοβαρά προβλήματα στα μαθητικά δρομολόγια της περιοχής, ζητώντας άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, οι συνθήκες μεταφοράς των μαθητών είναι απαράδεκτες, με τα λεωφορεία να μην πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις καθαριότητας και κάποιες φορές ακόμα και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, οι γονείς επισημαίνουν ότι στο δρομολόγιο Βαθύ-Μυτιληνιών χρησιμοποιούνται λεωφορεία που προέρχονται από το ΚΥΤ, τα οποία είναι σε κακή κατάσταση από άποψη καθαριότητας.

Επιπλέον καυτηριάζουν την, απαράδεκτη όπως την χαρακτηρίζουν ,συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου, ο οποίος φέρεται να  φώναξε σε μαθητή που μπήκε κατά λάθος σε άλλο δρομολόγιο.

Επίσης, στα δρομολόγια Κοκκάρι-Βαθύ, υπάρχουν μαρτυρίες για παιδιά που αναγκάζονται να κάθονται στα σκαλοπάτια του λεωφορείου, λόγω έλλειψης θέσεων.

Παράλληλα, οι μαθητικές κάρτες για μειωμένο εισιτήριο δεν έχουν ακόμα παραδοθεί, με τα παιδιά από τα χωριά να αναμένεται να τις λάβουν τον Δεκέμβριο.

Ένα ακόμα πρόβλημα που επισημαίνουν οι γονείς είναι οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής των λεωφορείων.

Μαθητές από το Ηραίο και τον Παγώνδα αναγκάζονται να ξυπνάνε από τις έξι το πρωί, ενώ το σχολείο τους ξεκινά πολύ αργότερα.

Σύμφωνα με τους γονείς ο  χρόνος που μεσολαβεί απο την άφιξη των παιδιών στο Πυθαγόρειο μέχρι την ένανρξη του μαθήματος είναι μεγάλος και τα παιδιά περιφέρονται ασκοπά.

Στην επιστροφή, "οι μαθητές του γυμνασίου Πυθαγορείου φτάνουν στο σπίτι τους μετά τις τρεις το μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι σχολάνε πριν τις δύο" σημειώνουν.

Οι γονείς εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την αδιαφορία που παρατηρούν από τις αρμόδιες αρχές, και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των παιδιών τους.

"Κανείς δεν νοιάζεται για τα παιδιά", αναφέρουν χαρακτηριστικά, καλώντας την Περιφέρεια να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

ΠΗΓΗ https://www.samostimes.gr/