26 Σεπτεμβρίου 2024

Με τους μισούς νοσηλευτές και εργαστηριακούς «λειτουργεί» το νοσοκομείο Χίου (βίντεο)



 Στα όρια της εξόντωσης έφτασαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χίου το καλοκαίρι, όταν ο πληθυσμός του νησιού αυξήθηκε θεαματικά λόγω των επισκεπτών, ενώ το ίδιο διάστημα οι άδειες δίνονταν με το σταγονόμετρο.

Το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024, απάντησε – όπως τόνισε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Λαμπαδοχυτός – με αριθμούς στους ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αριθμοί που δείχνουν ότι η κεντρική μονάδα δημόσιας υγείας του νησιού βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στην νοσηλευτική υπηρεσία, όπου προβλέπονται 221 οργανικές θέσεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καλύπτονται μόνον οι 117 κι ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 10% συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι με προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Στον εργαστηριακό τομέα, όπου προβλέπονται 36 οργανικές θέσεις, καλύπτονται μόνον οι 17, ενώ υπηρετούν και τέσσερις συμβασιούχοι.

Η κατάσταση είναι εξίσου απελπιστική στον ιατρικό τομέα, με τον κ. Γιάννη Κουτσοδόντη να αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, όπου υπάρχει μόνον μία γιατρός, ενώ με τα χρήματα που δίνονται για τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου τομέα σε ιδιώτες εξωτερικούς συνεργάτες θα μπορούσαν να προσληφθούν τρεις γιατροί και μάλιστα να καλοπληρώνονται!

ΠΗΓΗ https://astraparis.gr/