19 Σεπτεμβρίου 2024

Κώστας Γρίβας: Μαζική εισροή μεταναστών, αφανίζει την ιδιοπροσωπία του ελληνισμού- άτυπη γενοκτονία

 Κώστας Γρίβας: Η στάση της Γερμανίας στις μετακινήσεις μεταναστών ήταν μια "ανθρωπιστική φούσκα"

Φιλοξενούμενος του newshub ειναι ο Καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών στη Σχολή Ευελπίδων, Κώστας Γρίβας.


Ο κ. Γρίβας τοποθετείται γύρω από τις εξελίξεις στη Γερμανία γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα, την αλλαγή στάσης των Βιομηχάνων της χώρας μετά από τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και τις επιπτώσεις που υπαρχουν για την υπολοιπη Ευρώπη.


Οπως σημειώνει, με αφορμή το κλείσιμο των ενδοευρωπαϊκών συνόρων, έχει έλθει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της μαζικής κι ανεξέλεγκτης μαζικής εισόδου ξένων πληθυσμών στην Ευρώπη, που ευφημιστικά αναφέρεται ως “παράτυπη μετανάστευση”. Τονίζει δε πως η μόνη, πραγματικά ακροδεξιά αντίληψη που υπάρχει και είναι πράγματι πολύ επικίνδυνη, είναι αυτή της υποστήριξης της “παράτυπης μετανάστευσης” και της δαιμονοποίησης από τους “αντιρατσιστές” όσων αντιδρούν σε αυτήν. 


«Ολα αυτό ήταν μια ανθρωπιστική φούσκα. Ηταν μια επίδειξη ψευδοανθρωπισμού με σκοπο να εξυπηρετηθούν συμφέροντα οικονομικά. Η άποψη μου είναι ότι όλη η συζήτηση περί ανόδου της Ακροδεξιάς είναι υποκριτική. Και κρύβει πίσω της την ουσία του θέματος που είναι ότι ακριβώς αυτή η ανοχή, αν όχι η λατρεία, στις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών (...) στην πραγματικότητα έχει ρίζες που μπορούν  να θεωρηθούν ως πρώτα ξαδερφάκια των γενικότερων ακροδεξιών απόψεων»


«Δεν μπορείς να λες ότι οι δημογραφικά ισχυροί λαοί (...) μπορούν χωρίς να έχουν κανένα περιορισμό να μετακινούνται στις περιοχές των ανθρώπων που δεν έχουν παρόμοιο δημογραφικό δυναμισμό, όπως ειναι για παράδειγμα η Ελλάδα. Αυτή ακριβώς η άποψη των Χιτλερικών, είναι η άποψη του Lebensraum (ζωτικού χώρου)», σημειώνει ο κ. Γρίβας


Ο ίδιος επισημαίνει πως αυτός ήταν ακριβώς και ο πυρήνας “νομιμοποίησης” του ναζιστικού ιμπεριαλισμού, ο οποίος προέρχεται από τις γεωπολιτικές θεωρίες της γερμανικής γεωπολιτικής σχολής, των Ράτζελ και του Χάουζχόφερ.

Θεωρίες, που όπως επισημαίνει ειναι ενσωματωμένες στη ναζιστική σκέψη και υποστήριζαν ότι η δημογραφικά σφύζουσα Γερμανία είχε το “φυσικό δικαίωμα” να εξαγάγει τους πληθυσμούς της, άρα να θέσει και υπό τον έλεγχό της, τις αραιοκατοικημένες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης.


https://www.newshub.gr