του Παντελή Σαββίδη
ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Την ιστορία με το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα την γνωρίζετε. Το έργο ανέλαβε ο ΑΔΜΗΕ και ζητά απο τις ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών να αποφασίσουν πως αν παρέμβη η Τουρκία και δεν ολοκληρωθεί, το κόστος μέχρι εκείνη την στιγμή θα το πληρώσουν οι καταναλωτές.
Η ελληνική αρχή συμφώνησε.
Η κυπριακή έχει επιφυλάξεις.
Φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα στην Αθήνα αποδίδουν τις επιφυλάξεις της κυπριακής αρχής σε οικονομικά συμφέροντα στο νησί που θα θιγούν απο την διασύνδεση.
Ακόμη και αν έχουν δίκαιο και αυτό συμβαίνει, γιατί πρέπει το κόστος να επιβαρύνει τον καταναλωτή;
Τέτοιος επιχειρηματίας σαν τον ΑΔΜΗΕ γίνομαι και εγώ. Αναλαμβάνω ένα έργο και αν πάει καλά μοιράζω και κανένα ευρώ. Αν δεν πάει, το ΄καλούμενο επιχειρηματικό ρίσκο θα το χρεωθεί ο καταναλωτής.
Κύριε Μητσοτάκη βάλτε με στην Λίστα των επιχειρηματιών σας στην … φιλελεύθερη δημοκρατία μας…
ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ο υπουργός εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης έκανε μια δήλωση για να δικαιολογήσει την πολιτική του που υπονοεί την δεινή ελληνική θέση στην ισορροπία Ελλάδας Τουρκίας.
Είπε motamo:
“Αν υπερασπιζόμασταν τα δικαιώματά μας όπως στο παρελθόν εννοεί το 2020 (με τον στόλο), θα προέκυπτε κρίση & αυτό θα οδηγούσε σε υπαναχώρηση της δικής μας πλευράς, ενώ τώρα που αποφύγαμε την ένταση , κερδίσαμε & δεν οπισθοχωρήσαμε σε τίποτα”.
Τέτοια ομολογία δεν γίνεται απο τα χείλη ενός υπουργού εξωτερικών, ακόμη και αν η εντύπωση που έχει δοθεί απο τις ενέργειές του τον αδικεί.
Αυτά μπορεί να τα γράψει ένας δημοσιογράφος ή ένας αρθρογράφος και να είναι αληθή ή ψευδή.
Όταν τα ομολογεί ένας υπουργός εξωτερικών η αλήθειά τους θεωρείται αυτονόητη και η παραδοχή της αδυναμίας δεδομένη.
Κύριε Γεραπετρίτη ξέρετε τι μήνυμα στείλατε στην Τουρκία;
Κάντε ό,τι θέλετε αφού βρισκόμαστε σε αδυναμία να σας αντιμετωπίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να ελιχθούμε. Αν τα καταφέρουμε καλώς, αν όχι θα βάλουμε την ουρά κάτω απο τα σκέλια.
Αν ο κ. Γεραπετρίτης ήθελε να περάσει ένα μήνυμα επι τών κινήσεών του που-κατ αυτόν- απέφυγαν τον κίνδυνο μιας νέας ήττας, θα μπορούσε να ζητήσει να το κάνει ένας δημοσιογράφος απο αυτούς που έχουν εθισθεί στην αγιογραφία.
Μεγάλο λάθος του κ. Γεραπετρίτη που δείχνει και κάτι άλλο:
τους πολιτικούς μπορεί να τους κατηγορούμε αλλά έχουν εθισθεί σε τέτοιου είδους κακοτοπιές. Θα τις απέφευγαν.
ΠΗΓΗ https://www.anixneuseis.gr/