10 Σεπτεμβρίου 2024

Εκνευρισμός των ενστόλων από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

 

Καθόλου ικανοποιημένοι δεν είναι οι ένστολοι από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση 20% στις νυχτερινές βάρδιες με εκπροσώπους των ενστόλων να κάνουν λόγο για “ψίχουλα”.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του γνωστού Ηρακλειώτη συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργου Πικράκη, ο οποίος ανήκει και στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Να γελάσουμε ή να κλάψουμε, δεν ξέρω πραγματικά» σημειώνει, ενώ σε άλλο σημείο γράφει: «Ντροπή και πάλι ντροπή, ας πάρουν πίσω να μην τους τα στερήσουμε..»

Επίσης, ο Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης, Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, σε δήλωσή του σχολιάζει πως «αποδείχτηκε περίτρανα τι ήταν αυτό το 20% αύξηση στους ενστόλους. Πενήντα πέντε (55) ολόκληρα λεπτά του ευρώ, μεικτά βεβαίως βεβαίως, για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας μας! «Ανοίξτε σεντούκια να τα βάλουμε μέσα», «φτιάξτε χρηματοκιβώτια στα υπόγεια» ανέκρουσαν οι στρατιωτικοί. «Να γιατί οι νέες και οι νέοι γυρνάν την πλάτη στις ΕΔ».

Ακόμα προσθέτει:

Και δεν είναι μόνο το εξευτελιστικό ποσό των πενήντα πέντε (55) λεπτών του ευρώ που εξοργίζει τους στρατιωτικούς, αλλά και το γεγονός ότι έξι (6) ολόκληρα χρόνια, από το 2017 δηλαδή, οπότε και νομοθετήθηκε η ειδική
αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας μας, μέχρι και το 2022 δεν λάβαμε τίποτα! Μηδέν! Κουλούρι! Από το 2023 δε και μετά, λαμβάνουμε το 60% της αποζημίωσης, αφού από τις οχτώ (8) ώρες νυκτερινής εργασίας αποζημιωνόμαστε -άκουσον άκουσον- τις πέντε (5), μέχρι που κλιμακωτά να μην δικαιούμαστε περαιτέρω αποζημίωσης!

Και το καλύτερο; Ότι, για να αποζημιωθεί ο στρατιωτικός για τη νυκτερινή του εργασία, θα πρέπει αυτή να περιλαμβάνεται σε 24ωρη υπηρεσία! Που σημαίνει ότι οι νυκτερινές βάρδιες ΔΕΝ αποζημιώνονται, θαρρείς και αποζημιώνεται η έκτη εργάσιμη ημέρα! Αλήθεια, το επιτελείο σας, που προφανώς εισηγείται τέτοιες αχαρακτήριστες προτάσεις, σας έχει ενημερώσει ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν πενθήμερο και δεν αποζημιώνονται για την 6 η ημέρα εργασίας τους ανά εβδομάδα; Γνωρίζετε ότι το 40ωρο κατάφορα παραβιάζεται ελλέιψει νομοθετικής πρωτοβουλίας;»

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των ενστόλων στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής και παραδέχθηκε πως η ανακοίνωση που έκανε είναι πράγματι ανεπαρκής, αλλά στην παρούσα φάση οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν καλύτερο. “Είναι μία αρχή”, δήλωσε θέλοντας να περάσει το μήνυμα στους ενστόλους πως θα υπάρξουν στο μέλλον και άλλες αυξήσεις.

Πηγή: Reporter.gr