19 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΓΕ.Κ.Τ.Ε.Μ. Α.Ε. αναλαμβάνει παροχή υπηρεσιών για τους διαγωνισμούς του ΠΠΑ Βορείου Αιγαίου

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη ανατίθεται στην εταιρεία «ΓΕ.Κ.Τ.Ε.Μ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης διαγωνιστικών διαδικασιών για την υλοποίηση του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», λόγω οικονομικότερης προσφοράς.

Η διάρκεια της παροχής υπηρεσίας καθορίζεται σε δώδεκα -12- μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω δαπάνης θα ανέλθει στο ποσό των 36.704,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% ( ήτοι 29.600,00€ καθαρή αξία και 7.104,00€ ΦΠΑ). Στο ανωτέρω ποσό της συνολικής αμοιβής περιλαμβάνονται η αμοιβή του Αναδόχου, καθώς και τα γενικά ή ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση έξοδά του, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και πάσης φύσεως φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου.

Δεν προβλέπεται αναπροσαρμογή της αμοιβής του αναδόχου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιών που θα αναλάβει.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από τις πιστώσεις του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) 2021-2025 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα του έργου με τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» (Υποέργο με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης διαγωνιστικών διαδικασιών για την υλοποίηση του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» ) με κωδικό ενάριθμο: 2024ΝΠ68800000 της ΣΑΝΠ688.

Το έργο

Έργο του συμβούλου είναι η παροχή υποστήριξης στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

Στη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης για την υλοποίηση του ΠΠΑ.
Στην υποβοήθηση της επιτροπής διαγωνισμού για τη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων ανάλογα με το στάδιο των διαγωνιστικών διαδικασιών.
Στην ανάρτηση και δημοσίευση της διακήρυξης και των λοιπών τευχών μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και
Στην παρακολούθηση του διαγωνισμού σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ήτοι κατά την ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών, δημιουργία επιτροπών για την αποσφράγιση των προσφορών, σύνδεση αυτών με το διαγωνισμό και υποστήριξη στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών, τεχνικών και οικονομικών προσφορών.
Στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και τυχόν τροποποιήσεων, και για την τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών της υπηρεσίας.
Στην ανάληψη όλων των απαραίτητων διαδικασιών, τυχόν μεταβολών για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Στην υποστήριξη σε θέματα του Νόμου 4412/2016 συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων νομοθετικών αλλαγών του Νόμου 4782/9.3.2021 περί Εκσυγχρονισμού, απλοποίησης και αναμόρφωσης του ρυθμιστικού πλαισίου των Δημόσιων Συμβάσεων.
Στη σύνταξη εκθέσεων που θα περιέχουν περιγραφή των ενεργειών και εργασιών που εκτελέστηκαν και παρατηρήσεις επ' αυτών, προτάσεις για τυχόν ενέργειες και γενικότερα κάθε στοιχείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της εικόνας σχετικά με την πρόοδο και τα προβλήματα του έργου που έχει αναλάβει.
Η πιστοποίηση και παραλαβή των υπηρεσιών και των αντίστοιχων παραδοτέων του έργου του Αναδόχου, θα γίνει από τριμελή Επιτροπή Επίβλεψης –Παραλαβής (Ε.Ε.Π.), η οποία αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

Σταύρο Ράλλη (ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού), υπάλληλο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αναπληρώτρια την Ευανθία Πίτικα (ΠΕ Γεωπόνων), υπάλληλο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Γεωργία Ξυνέλλη (ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού), υπάλληλο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αναπληρώτρια την Σταυρούλα Γκουντλή (ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού), υπάλληλο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ωτή τον
Φώτιο Κρητικόπουλο (ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών), Αναπλ. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αναπληρώτρια την Μαρία Τσακίρη (ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών), Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών και η διοίκηση αυτής σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 216 παρ. 1 του Ν. 4412/2016 θα διενεργηθεί από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού - ΔΙΑΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσω της ως άνω αρμόδιας τριμελούς Επιτροπής Επίβλεψης –Παραλαβής.