19 Σεπτεμβρίου 2024

 
Ο εκδότης και συγγραφέας στην συζήτησή μας στην εκπομπή της 18-09-2024 σχολιάζει την συνεχιζόμενη πολιτική της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας η οποία παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη απόκλιση από την πραγματικότητα στα όρια της άρνησης αποδοχής των πραγματικών διαστάσεων της τουρκικής απειλής. 
Ο διαρκής εξωραϊσμός της Τουρκίας από την ίδια την Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ο κίνδυνος στα μάτια τρίτων, να διευκολύνεται τ Τουρκία στις επιδιώξεις της έναντι των ΗΠΑ για τους εξοπλισμούς και της ΕΕ για τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις. 

Η χώρα μας εξυπηρετεί το κράτος που την απειλεί προκειμένου αυτό να επιτύχει τους στόχους του εις βάρος μας, καρπούμενο την ίδια ώρα οφέλη από τους συμμάχους και τους εταίρους της Ελλάδας. Ο ορισμός της παράνοιας. 
Άλγεινή εντύπωση προκαλεί εντωμεταξύ η σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο  εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας  Τσελίκ κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με ανοίκειες εκφράσεις επειδή ο τελευταίος είπε το αυτονόητο από το Καστελόριζο όπου βρισκόταν, ότι όλα τα νησιά ανεξαρτήτως μεγέθους δικαιούνται θαλάσσιες ζώνες με πλήρη επήρεια...

ΠΗΓΗ  / @lambroskalarrytis