29 Αυγούστου 2024

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για τον αποκλεισμό της Σάμου από τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Α/βάθμια Εκπαίδευση

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού με θέμα τον αποκλεισμό της Σάμου από τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Α/βάθμια Εκπαίδευση, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής και Μανώλης Συντυχάκης.

Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

«Οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και Ικαρίας - Φούρνων έχουν καταγγείλει το γεγονός ότι στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν προβλέπονται συστάσεις οργανικών θέσεων για ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Νομού Σάμου.

Η θέση των δύο Συλλόγων, καθώς και συλλογικά του κλάδου των εκπαιδευτικών, αλλά και γονιών, όπως εκφράζεται από τα συλλογικά τους όργανα, είναι η διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών. Απαιτούν να σταματήσει η ομηρεία χιλιάδων εκπαιδευτικών που κάθε χρόνο στην κυριολεξία αναπληρώνουν τον εαυτό τους, να σταματήσει η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο να ξεκινά η σχολική χρονιά με κενά σε εκπαιδευτικούς, κάτι που αποβαίνει σε βάρος των παιδιών.

Οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν ότι η απαράδεκτη κατάσταση με τους χιλιάδες αναπληρωτές θα συνεχιστεί, ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κριτήριο το να εξοικονομεί χρήματα για τη στήριξη του κεφαλαίου, σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των παιδιών.

Παρόλα αυτά, ενώ ανακοινώθηκε ένας αριθμός διορισμών, σε Σάμο και Ικαρία - Φούρνους δεν προβλέπεται ούτε μια σύσταση νέας οργανικής για οποιαδήποτε ειδικότητα σε όλο το Νομό, παρά το γεγονός ότι υπηρετούν τριψήφιος αριθμός αναπληρωτών και παρά την εισήγηση της τοπικής ΔΙΠΕ για σύσταση νέων οργανικών θέσεων για ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Τι μέτρα θα πάρει για να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία και να συσταθούν επιπλέον οργανικές θέσεις από αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί;

Πώς τοποθετείται στο αίτημα των ΣΕΠΕ για μαζικούς διορισμούς;»