8 Αυγούστου 2024

Ο «Λουδοβίκος» Αδωνις ζητάει και τα… ρέστα!

 

Από μια πολιτική καρικατούρα τύπου Αδωνη Γεωργιάδη, που έχει χαρακτηριστεί «καραγκιόζης» με δικαστική απόφαση, δεν μπορεί να έχει κανείς αξιώσεις πολιτικής αξιοπρέπειας. Αυτή η αηδιαστική περίπτωση πολιτικαντισμού, που ό,τι πιάνει στα χέρια του σαπίζει, εκπροσωπεί τον χυδαιότερο και πλέον δυσώδη κόσμο της πολιτικής και αποτελεί μια περιφερόμενη ύβρι για την αστική δημοκρατία.

Στο Νοσοκομείο της Κω προχθές τα βρήκε σκούρα, όταν βγήκε θαρραλέα μπροστά του η εκπρόσωπος των εργαζομένων και τον κατηγόρησε κατάμουτρα ότι διαλύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. «Δουλεύουμε με παράνομα προγράμματα με τέσσερις μήνες προσωπικό. Εχουμε “βάλει πλάτη” στα πέντε χρόνια και δεν αντέχει το προσωπικό άλλο, δεν έχετε βάλει μόνιμο προσωπικό. Σκορπάτε χρήματα στις διακομιδές. Η μία διακομιδή κοστίζει από 3.000 έως 36.000. Πόσους γιατρούς και προσωπικό θα φέρνατε με αυτά τα χρήματα; Πεθαίνει κόσμος, γιατί έρχονται ασθενείς με καρότσες αυτοκινήτων, αφού δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Εκεί φαίνεται η πολιτική και τα κενά σας: Οταν ο κόσμος δεν έχει γιατρό. Ερχεται ο κόσμος να βρει καρδιολόγο και του λέμε: “Δεν έχει, πήγαινε να βρεις έξω”. Κανένας γιατρός δεν αντέχει να ζήσει σε αυτές τις συνθήκες και κανένας υγειονομικός. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατάσταση. Δεν μας σπούδασε κανένα κράτος, μας σπούδασαν οι γονείς μας με το αίμα και τον ιδρώτα τους» τον ράπισε.

Ηταν η στιγμή που θίχτηκε η λεπτή ιδιοσυγκρασία του «Λουδοβίκου», που έτρεξε να κρυφτεί πίσω από το βουλευτιλίκι. «Θα έρχεστε εδώ να μιλάτε με σεβασμό. Ξέρω να φωνάζω κι εγώ, και καλύτερα από σένα. Είμαι εκλεγμένος και εγώ. Φωνή έχω πιο δυνατή και εγώ από μικρό. Δεν κατάλαβα. Δεν κατάλαβα» τσίριξε με θράσος υστερικά, ζητώντας και τα ρέστα! «Αν ήταν υπουργός μου, θα τον απέλυα» σχολίασε ο Σ. Κασσελάκης, για να ανταπαντήσει ο Γεωργιάδης ότι δεν τολμά να διαγράψει τον Πολάκη. Αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε διερωτώμενος: «Ποιος άλλος θα είχε τόση ανοσία στην αξιοπρέπεια, εκτός από τον Αδωνι Γεωργιάδη;»

ΠΗΓΗ https://www.dimokratia.gr/