27 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωση της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

 C:\KOINA ARXEIA\ftkinimata3\ftkke\simakke.GIF
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ


Το νοσοκομείο της Σάμου είναι σε τραγική κατάσταση
Η υγεία του λαού του νησιού μας και των παιδιών μας κινδυνεύει
Συναγερμός και δράση για υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες

Το πρόβλημα με το χώρο της υγείας στο νησί μας συνεχίζει να επιδεινώνεται. Παρά τις φανφάρες του εκάστοτε υπουργού υγείας, και ειδικά του τελευταίου, η κατάσταση είναι τραγική, κινδυνεύουν ζωές.
Τελευταία περιστατικά είναι:
Η κατάρρευση της παιδιάτρου που διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο
Ο κίνδυνος να κλείσει η ΜΕΘ, μια από τις ελάχιστες κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν με τεράστια προσπάθεια του προσωπικού σε όλη την ανατολική πλευρά του Αιγαίο, από το Βορρά μέχρι το Νότο.
Αυτά προστίθενται στις ελλείψεις γιατρών, που σύμφωνα με απαρχαιωμένα οργανογράμματα λείπει πάνω από το 50%, στις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε λοιπές ειδικότητες αναγκαίες για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Προστίθενται σε μια τραγική κατάσταση στην ΠΦΥ που πρακτικά την καθιστά ανύπαρκτη σε όλα τα κεφαλοχώρια και τα χωριά του νησιού.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, που οι ελλείψεις, η απουσία ΠΦΥ, η μεταφορά ασθενών σε καρότσες αγροτικών(!) δεν είναι σπάνια φαινόμενα. Αυτή η κατάσταση τροφοδοτεί την οργή και την αγανάκτηση σε όλες τις περιοχές, στην Ικαρία, τη Λέρο, την Κω, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη και αλλού.
Η δραματική κατάσταση που υπάρχει με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την πολιτική που θέλει την υγεία εμπόρευμα είναι που βγάζει το λαό των νησιών στους δρόμους.
Καλούμε το λαό του νησιού σε δράση μέσα από τους οργανωμένους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος και να απαιτήσει τα δικαιώματά του. Να δυναμώσει τη φωνή του για να καλυφθούν τώρα οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, προκηρύσσοντας θέσεις για όλα τα κενά. Αυτός είναι ο τρόπος για να έρθουν γιατροί. 
Να δείξει ο λαός με την κινητοποίησή του στις 28  Αυγούστου ότι απαιτεί σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.