23 Αυγούστου 2024

ΛΑΣ για το Δήμο Ανατολικής Σάμου: Επείγουσα η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου και ανάγκη άμεσων μέτρων

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σάμου, με αφορμή την πρόσφατη νοσηλεία της παιδίατρου του νοσοκομείου.

Για πολλά χρόνια, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επισημάνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς και στα κέντρα υγείας και τα κοινοτικά ιατρεία του νησιού. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε περαιτέρω με πρόσφατα γεγονότα όπως η νοσηλεία της παιδίατρου, οι παραιτήσεις ιατρών, η υπολειτουργία της εντατικής και η υποστελέχωση όλων των τμημάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις 26 Ιουνίου 2024, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να οργανώσει συζήτηση με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων υγείας και της κοινωνίας, προκειμένου να καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση και να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα προχωρήσει ο Δήμος για να ασκήσει πίεση στον κρατικό μηχανισμό και την κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης στο σύστημα υγείας. Μετά από καθυστερήσεις, η συζήτηση προγραμματίστηκε για τις 29 Αυγούστου 2024.
Η υποβάθμιση των δομών υγείας δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων. Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, με στόχο τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία.

Παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου και των συνδικαλιστικών φορέων, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους φορείς του νησιού να ενωθούν με τους υγειονομικούς και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας.