22 Αυγούστου 2024

Διορίστηκαν οι νέοι Υποδιοικητές ΥΠΕ χωρίς να το γνωρίζει κανείς μέσα στη…νύχτα



 Όλα εν κρυπτώ και παραβύστω φαίνεται ότι γίνονται στο υπουργείο Υγείας, αφού ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διόρισε τους νέους Υποδιοικητές ΥΠΕ χωρίς να το ανακοινώσει σε κανέναν και την ώρα μάλιστα που οι υπόλοιποι υποψήφιοι ανέμεναν τα αποτελέσματα.

Ειδικότερα την ώρα που δεκάδες υποψήφιοι περίμεναν τα αποτελέσματα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τον οποίο η κυβέρνηση επαίρεται ότι για πρώτη φορά φέρνει την αξιοκρατία στο δημόσιο σύστημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε… σύσκεψη με τους νέους Διοικητές και Υποδιοικητές ΥΠΕ χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει ποια είναι τα νέα στελέχη.

Όσο για το ΦΕΚ διορισμού τους, ακόμη αναζητείται…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως προκειμένου να θολώσει τα νερά δημοσιοποίησε τη σύσκεψη που πραγματοποίησε μαζί τους για το καλωσόρισμα στα social media, ώστε προφανώς να μπορεί στη συνέχεια να επιχειρηματολογήσει περί διαφάνειας…Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των Υποδιοικητών, πέρασαν όλη τη διαδικασία του ΑΣΕΠ με γραπτές εξετάσεις, μοριοδότηση αλλά και κατηγοριοποίηση με βάση τη βαθμολόγηση τους, ενώ υποβλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη οι 7 επικρατέστεροι ανά θέση. Από τη λίστα αυτή αναδείχθηκαν οι 3 με την καλύτερη βαθμολογία και στη συνέχεια τα ονόματά τους εστάλησαν στον υπουργό Υγείας ώστε να κάνει τις επιλογές του.

Ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή ουδείς γνώριζε ποιος επελέγη παρότι τα ονόματα είχαν ήδη διαρρεύσει ειδικά σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και σε γαλάζιους υποψηφίους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ https://www.healthreport.gr/