4 Ιουλίου 2024

Δραστηριότητες της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου



 Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου επισκέφτηκε μετά από σχετική της πρωτοβουλία, την Τετάρτη 3/7/2024 στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Παρασκευά (Πάρη) Παπαγεωργίου, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νησιού.

Συζητήθηκαν τα θέματα της Υγείας, του εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού του Δήμου, των σχολείων, καθώς και το θέμα της διαχείρισης των υδάτων.  Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της λειτουργίας του Επικούρειου και της καθαριότητας.

Η συζήτηση για την Υγεία έγινε με την θεσμική παρουσία  του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου κ. Fabio Giardina, ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Σάμου.

Σε σχέση με τα έργα βιολογικού καθαρισμού του Δήμου που  βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση της σύνταξης των κοστολογημένων μελετών οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να εγκριθούν  τα ανάλογα κονδύλια. Για το θέμα των σχολείων ανέφερε, αφενός ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια για την επισκευή των εν λειτουργία σχολείων και αφετέρου ότι γίνονται προσπάθειες να ενταχθούν πρόσθετες μελέτες για την επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων προκειμένου να καταστούν λειτουργικά. Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των υδάτων ανέφερε ότι απαιτείται επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης από την Ε.Α.Γ.Μ.Ε. Επισήμανε τέλος, την δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος λόγω της έλλειψης προσωπικού καθώς δεν μπορούν προς το παρόν να γίνουν προσλήψεις  και ανέφερε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του προβλήματος.