9 Ιουλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης / Η αμφισβήτησή του και ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις



 Πλέον είναι ορατό πως υπάρχουν αμφισβητήσεις διαφορετικού χαρακτήρα στο κεντρικό σύστημα, στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ήταν όμως και η αφορμή για να εκδηλωθούν αναταράξεις στα τρία μεγαλύτερα κόμματα για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση.

Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί ταχύτατα στην κοινωνία του 1/3 πλούσιων και ευκατάστατων με τα 2/3 να αγκομαχούν για την καθημερινότητα ή να βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Η φτωχοποίηση, η περιθωριοποίηση μεγάλων κοινωνικών ομάδων είναι ορατές και συνεχόμενες. 

Επίσης επικίνδυνο είναι και το καθεστώς που επιδιώκει να εδραιώσει ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς σεβασμό στο Κράτος Δικαίου, κάτι που φαίνεται περίτρανα και στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και στις υποκλοπές. Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής του είναι ενοχλητική, αν και προσπαθεί με κάποιες κινήσεις να μειώσει την κοινωνική ανησυχία. Και είναι αυτή η στιγμή που φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια και σε ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους για λόγους εντελώς διαφορετικούς, που αφορούν την κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, κυρίως όμως τις ισορροπίες που δεν φάνηκε να τήρησε ο πρωθυπουργός. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εκφράζουν την αγωνία τους για το αύριο με δεδομένο ότι οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες τόσο για την ελληνική πραγματικότητα όσο και για την ευρωπαϊκή.
ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/