15 Ιουνίου 2024

Κυβέρνηση σκέτο Predator

 

Πολλαπλές αντιδράσεις προκάλεσε η απότομη προσγείωση του 28% για τη ΝΔ. Το «damage control» του ανασχηματισμού ήταν αναμενόμενο με πολλούς άριστους και φωστήρες να αλλάζουν και να φεύγουν κακήν κακώς (βλ. τον Λευτέρη Αυγενάκη). Επειδή όμως στο Documento είμαστε παρατηρητικοί δεν μας κάνει εντύπωση ποιοι έμειναν αμετακίνητοι.

Από το δήθεν ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αριθμεί 62 στελέχη και εξ αυτών 21 Υπουργούς οι μισοί είναι πρώην παρακολουθούμενοι του Predator και της ΕΥΠ. Πρόκειται για τους Μάκη Βορίδη, Άκη Σκέρτσο, Βασίλη Κικίλια, Νίκη Κεραμέως, Κωστή Χατζηδάκη ή αλλιώς 5046c, Nίκο Δένδια, Άδωνη Γεωργιάδη, Χρήστο Σταικούρα, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Όλ. Κεφαλογιάννη. Μέσα σε αυτούς και η πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, που χθες υφυπουργοποιήθηκε.
Ακούνητοι από τις υπουργικές θέσεις. Αγαλματάκια ακούνητα, ακίνητα και σίγουρα… αγέλαστα, αφού ο πολιτικός προϊστάμενός τους παρακολουθούσε. Πώς το έλεγαν στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα ρε παιδιά!

Β.Β.
ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/