3 Ιουνίου 2024

Ακρίβεια, Τέμπη και αλαζονεία πρωταγωνιστούν στο photo finish του προεκλογικού αγώνα με τον Στέφανο Κασσελάκη

 

«Δηλαδή εσύ τι ρόλο έχεις; Κάθε μέρα ξυπνάς εντάξει όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έχει σύνταξη πείνας, όταν τόσοι άνθρωποι έχουν μισθούς πείνας;» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συζήτηση που είχε με πολίτη, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον πρωθυπουργό. Το μεγαλύτερο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείσει το εκλογικό σώμα πως, σε αντίθεση με τη ΝΔ, βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Και σε αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο photo finish της προεκλογικής περιόδου.

«Παίρνουμε το μέρος των αδύναμων συμπολιτών μας, του περιβάλλοντος, της φιλοζωίας, της ειρήνης και παίρνουμε το μέρος της δικαιοσύνης. Είναι άδικο για τη νέα γενιά να μεγαλώνει σε μια χώρα όπου δεν μπορεί να ονειρεύεται, όπου αν έχεις γεννηθεί με το λάθος επίθετο ή στη λάθος συνοικία είσαι καταδικασμένος για μια ζωή. Αυτά είναι πολιτικές επιλογές, θα τις αλλάξουμε και το πρώτο βήμα θα γίνει την άλλη Κυριακή» είπε από τη Ρόδο ο Στέφ. Κασσελάκης.

Tο βάρος στην οικονομία
Κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου λέει στο Documento πως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει κάτι για την ακρίβεια. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα και με αριθμούς. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας κοστίζει 2,7 δισ. ευρώ. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν πλαφόν κέρδους σε είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μηδενισμό ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, γενική μείωση του ΦΠΑ κ.ά. Και από την άλλη, λέει ότι με την έκτακτη φορολόγηση που δεσμεύεται να επιβάλει στα υπερκέρδη των τραπεζών, των διυλιστηρίων και των υπερκερδών ενέργειας το όφελος θα είναι 3,2 δισ. ευρώ.

«Αρα και ελαφρύνονται οι πολίτες και γεμίζουν τα δημόσια ταμεία» μας λένε από την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν τολμά να τα βάλει με τα ισχυρά συμφέροντα για να βοηθήσει την πλειονότητα του λαού. Αντ’ αυτού καταφεύγουν στην κινδυνολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη πως «η πρόταση Κασσελάκη οδηγεί κατευθείαν στα μνημόνια» και πως αν αυτή εφαρμοστεί «δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε συντάξεις»!


«Υπηρέτες, όχι Λουδοβίκοι»
«Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες, όχι Λουδοβίκοι. Αυτήν την αλαζονεία πρέπει να τη σπάσουμε μαζί την άλλη Κυριακή. Να τους στείλετε το μήνυμα: Ξεκαβαλήστε το καλάμι» λέει ο Στέφ. Κασσελάκης σε βίντεο που ανάρτησε, στο οποίο αναδεικνύεται και η απαράδεκτη αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη στην αδερφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη όταν εκείνη επιχείρησε να του μιλήσει.

Βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών. «Εγινε μια μυστική σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε ένα μπάζωμα. Να πεταχτούν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια και να καλυφθούν στοιχεία. Αυτό λέει το ρεπορτάζ και δεν έχω δει καμία διάψευση. Αυτή η απόφαση για το μπάζωμα κόστισε 700.000 ευρώ. Αν έφτιαχναν την τηλεδιοίκηση, θα ήταν 200.000 ευρώ. Εάν το είχαν κάνει αυτό, θα είχαν σωθεί αυτά τα παιδιά» είπε ο Στέφ. Κασσελάκης στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε: «Τώρα παίρνουν μια απόφαση να μπαζώσουν, δήθεν για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες αργότερα. Μπάζωναν επί τρεις μέρες χωρίς να το ξέρει ο ελληνικός λαός και έκρυψαν αυτήν τη συνάντηση. Κύριε πρωθυπουργέ, ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι; Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς στα μίντια αυτή την ερώτηση;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες θα εντείνει τον προεκλογικό του αγώνα με κεντρικές ομιλίες και τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Αύριο, Δευτέρα, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη το Ηράκλειο (η ομιλία θα προβληθεί διακαναλικά), την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Σύνταγμα και την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Πάτρα.

Πού βρίσκει τα λεφτά για Γκρίνμπεργκ η χρεωμένη ως τον λαιμό ΝΔ;
«Μπορεί κάποιος να μας πει πού βρίσκει τα χρήματα η ΝΔ να πληρώνει και τον σύμβουλό της και τις online διαφημίσεις; Που εμείς, που δεν έχουμε 1 ευρώ οφειλή, δεν μπορούμε να πληρώσουμε αντίστοιχα ποσά;» αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ερώτηση του Documento για τον μισθό του Σταν Γκρίνμπεργκ, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα.

«Εάν έχουμε αποκτήσει ανοσία στην αδιαφάνεια και στα συμφέροντα, στο δημόσιο χρήμα και στις κομματικές χρηματοδοτήσεις, προφανώς δεν θα αλλάξει τίποτε. Εάν τα κόμματα είναι βασισμένα σε μαύρα κονδύλια που δεν φαίνονται για να κάνουν τις καμπάνιες τους και τις διαφημίσεις τους, είναι καιρός να αλλάξει αυτό» σημείωσε ο Στέφ. Κασσελάκης.