23 Ιουνίου 2024

Το νοσοκομείο της Σάμου συνεχώς υποβαθμίζεται και υποστελεχώνεται

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                            ΣΑΜΟΣ   
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                             
Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταδικάζει για πολλοστή φορά τις πολιτικές που υποβαθμίζουν, διαλύουν και εμπορευματοποιούν το δημόσιο σύστημα υγείας. Το νοσοκομείο της Σάμου συνεχώς υποβαθμίζεται και υποστελεχώνεται με αποτέλεσμα πολλές ειδικότητες να μην υπάρχουν καθόλου εδώ και χρόνια  και άλλες που υπάρχουν να λειτουργούν στα τμήματα και στις μονάδες με ελάχιστο προσωπικό ιατρικό και μη. Οι εργαζόμενοι καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες δουλεύοντας συνεχώς χωρίς να μπορούν να λάβουν κανονική άδεια έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. 
Συνέπεια όλων αυτών είναι να λειτουργεί το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς γιατρούς του τμήματος, να κλείνει η Μονάδα Εντατικής θεραπείας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δε μπορεί να δεχτεί άλλους ασθενείς λόγο έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού ενώ στο τομέα της καθαριότητας από 16 εργαζόμενους έχουν μείνει μόνο 6 εργαζόμενοι με ότι αυτό συνεπάγεται. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες υπηρεσίες εστίασης, τραπεζοκόμες, πλυντήρια και τηλεφωνείο.   
Έχει αποδειχτεί ότι οι μετακινήσεις ιατρών και άλλων υγειονομικών, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί, είναι λύσεις μπαλώματα.
Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, το υπουργείο υγείας να σταματήσουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές των πολιτών και να τους θέτουν  καθημερινά σε κίνδυνο. 
Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα όλες οι κενές οργανικές θέσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου.
Να δοθούν από την κυβέρνηση γενναία κίνητρα όπως: μόνιμες θέσεις εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και με γρήγορες διαδικασίες να καλυφθούν όλα τα κενά για να λειτουργεί το νοσοκομείο προς εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

                                                                                                                                   Για το Δ.Σ