5 Ιουνίου 2024

Άσφαιρα τα πυρά της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες του Κασσελάκη – Εκτέθηκε και η ίδια

 

Άνθρακες ο θησαυρός αποδείχθηκε για την κυβέρνηση το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, αφού μετά την αντεπίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Μέγαρο Μαξίμου υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση. Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη είχαν επενδύσει στο θέμα αυτό προκαλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να μιλήσει για τα περιουσιακά του στοιχεία ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι η σχετική πλατφόρμα είναι κλειστή.

Η εντύπωση που υπάρχει τουλάχιστον αυτή την ώρα είναι ότι το θέμα δεν προχώρησε επικοινωνιακά όσο θα ήθελε η κυβέρνηση. Οι πολίτες δηλαδή δεν εντυπωσιάστηκαν από τις κυβερνητικές κατηγορίες  εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λόγοι για τους οποίους το Μέγαρο Μαξίμου ακολούθησε αυτή την τακτική είναι δύο. Αφενός με αυτό τον τρόπο πίστευε ότι θα αποδομήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επιχειρηματολογία ότι δεν μπορεί να κουνάει το χέρι στην κυβέρνηση και ο ιδιος να κρύβει τα εισοδήματα του. 


Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να απεγκλωβιστούν μέσα στην προεκλογική περίοδο από τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια. Τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο για να δείξει τα εισοδήματα του κάνοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της ΝΔ. Ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει και αυτός το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές ενώ έβαλε θέμα για το πως πληρώνεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στα επικοινωνιακά θέματα Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ. Έβαλε ακόμα το ζήτημα των 39 σπιτιών του πρωθυπουργού, την ιστορία με το οίκημα Βολταίρου και τα δάνεια της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα γύρω από αυτό το θέμα υπήρξε μία σύγκρουση ανάμεσα στα δύο κόμματα σε επικοινωνιακό επίπεδο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείχνει ότι δεν υπολείπεται σε τίποτα του κυβερνητικού επιτελείου. Το επιχείρημα μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση ανέδειξε αυτό το θέμα μόνο και μόνο για να απεγκλωβιστεί από την κατάσταση που υπάρχει στο σούπερ μάρκετ και από τις αυξήσεις στην ενέργεια έκανε αρκετούς πολίτες να αναρωτηθούν αν όλη αυτή η ιστορία γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς να υπάρχει πραγματική ουσία. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι υπάρχει περίπτωση ποινικής δίωξης σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι η δικαιοσύνη θα κρίνει αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Το στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – προκάλεσε ζήτημα με το πόθεν έσχες του πέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ενώ θα μπορούσε να το είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα. Ανέφερε μάλιστα ότι «δεν ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ, ωστόσο, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ