14 Ιουνίου 2024

Ανασχηματισμός… αποχαιρετισμού

 Ανασχηματισμός; Ποιος ανασχηματισμός; Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη δείχνει ότι πλέον δεν είναι «ηγεμόνας» και ότι τα περιθώρια κινήσεων που έχει είναι περιορισμένα. Κανένας από τους υπουργούς που είχαν ενοχλήσει την κοινή γνώμη δεν μετακινείται. Εκτός αν ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί επιτυχημένη την κατάσταση στην Υγεία και στην Δικαιοσύνη. Ακόμη και η Νίκη Κεραμέως με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων παραμένει στην κυβέρνηση , σε άλλο πόστο.

Τον δρόμο του Σαμαρά -κατόπιν της σφαλιάρας στις ευρωεκλογές του ’14 με τα γνωστά αποτελέσματα στις εθνικές- αποφάσισε τελικά να ακολουθήσει κι ο Μητσοτάκης.

Με τη διαφορά, όπως γράφαμε προηγουμένως, ότι ο Σαμαράς είχε απέναντι τον λαοπλάνο που… ερχόταν με φόρα, ενώ ο Κυριάκος καταρρέει μόνος του.

Που σημαίνει ότι η πτώση του Μητσοτάκη θα είναι επιεικώς ηχηρότερη, διότι τον μαυρίζουν οι δικοί του.

Μπορεί τον Σαμαρά να τον μαύρισαν στις πρώτες εκλογές του ’12 για τις κωλοτούμπες του, όμως ύστερα τον στήριξαν για να ανασχεθεί η κόκκινη απειλή.

Ο Μητσοτάκης κατάφερε να πάρει χαμηλότερο ποσοστό -σε αριθμό ψήφων- χωρίς αντίπαλο και δη σε ευρωεκλογές. Του είπαν δηλαδή οι νεοδημοκράτες ότι ή αλλάζεις διότι μας έχεις ξευτιλίσει εντελώς ή βουλιάζεις και πας σπίτι σου μπας και σωθεί η παράταξη.

Πώς να αλλάξει όμως ο Κυριάκος, αφού αυτός είναι;

Έτσι, προέβη σε κάποιες τζούφιες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης αλά Σαμαρά για να θολώσει τα νερά, βαυκαλιζόμενος κι ο ίδιος ότι θα σταματήσει την κατρακύλα.

Κρατώντας αυτούσιο τον πυρήνα του καταστροφικού μητσοτακισμού.

Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι οι νεοδημοκρατες θα επιστρέψουν σπίτι τους διά της κοροϊδίας;

Τόσο ανόητους τους θεωρεί;

Τι καλύτερο θα κάνει ο φορομπήχτης Χατζηδάκης που παραμένει στη θέση του;

Ή ο θιασώτης της… πράσινης παπάτζας, Σκυλακάκης;

Ή ο Γεραπετρίτης και η εθνομηδενιστική παρέα του;

Ή ο σύντροφος Λιβάνιος που πήρε τη θέση της… σκανδαλιάρας Κεραμέως (μετακινήθηκε στο Εργασίας για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της);

Λέτε τελικά ο… Κάλαχαν της Κατεχάκη να αγριέψει και η μαφία με τους λοιπούς εγκληματίες να σκιαχτούν και να κρυφτούν στα λαγούμια τους;

Άραγε θα τιθασεύσει την… εισαγόμενη ακρίβεια ο σύντροφος Θεοδωρικάκος;

Ή μήπως ο αποτυχημένος Παναγιωτόπουλος θα ανακόψει την επέλαση των λαθρομεταναστών;

Τρανή απόδειξη του εμπαιγμού των νεοδημοκρατών, πάντως, αποτελεί η καρατόμηση της Κεφαλά από το υπουργείο Οικογένειας (ο θεός να το κάνει) λόγω της στάσης της στην ψηφοφορία για τον γάμο ομοφύλων, που αποτέλεσε και τον βασικό λόγο του μητσοτακικού μαυρίσματος.

Αντί ο… παραλίγο Μωυσής να κάνει μια κίνηση κατευνασμού, έριξε λάδι στη φωτιά.

Εύγε Κυριάκο!

Αλλά θα μας πείτε ότι θα τους ηρεμήσει το… άνοιγμα στα δεξιά με επικεφαλής τους νέους υφυπουργούς στο Εργασίας και στο Μακεδονίας-Θράκης.

Μπορεί να πάρει κι όλους τους αγρότες μαζί του και να καθαρίσει ένεκα των καταλυτικών κινήσεων του τιτανοτεράστιου Τσιάρα.

Τέλος, ούτε ένας ακραιφνής σαμαρικός, πέραν αυτών που αυτομόλησαν και παρέμειναν, δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε φρονούμε τι βγαίνει από τα συμφραζόμενα.

Καληνύχτα και καλή τύχη Κυριάκο. Δυστυχώς ο ανασχηματισμός σου εκλαμβάνεται ως αποχαιρετισμός…

ΠΗΓΗ https://www.antinews.gr/