6 Ιουνίου 2024

Σπρώχνουν τον κόσμο σε αποχή από τις κάλπες – Ατζέντα της ΝΔ για το Πόθεν Έσχες εξοργίζει την κοινωνία

 


Η ΤΟΞΙΚΗ πολιτική ατζέντα που επέλεξε το Μαξίμου στην εναγώνια προσπάθειά του να ξεφύγει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες. Η αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες των πολιτικών εξοργίζει την κοινωνία, που περίμενε ότι ο δημόσιος διάλογος για τις ευρωεκλογές θα είχε επικεντρωθεί στα κρίσιμα ζητήματα όπως η ακρίβεια, το πρόβλημα στέγης και τα εθνικά θέματα.

ΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ και η λάσπη που εκτοξεύεται, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αυξάνουν δραματικά το ποσοστό της αποχής.

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των δύο τελευταίων ημερών αποτυπώνουν οργή, θυμό και απογοήτευση για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός, γιατί με καθυστέρηση διαπιστώνουν ότι η λάσπη κατά του Κασσελάκη δεν βοηθάει τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίθετα ενισχύει την αποχή και τη δύναμη των μικρότερων κομμάτων στα οποία καταφεύγει ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων για να εκφράσει την οργή του. Η ατζέντα της σκανδαλολογίας, της σπέκουλας και των υβριστικών επιθέσεων, φαίνεται σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, να αφήνει αδιάφορη την κοινωνία. Οι τελευταίες μετρήσεις ανεβάζουν το ποσοστό αυτών που δεν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν σε 55%. Σε περίπτωση κατά την οποία επιβεβαιωθούν το βράδυ της Κυριακής, τα κόμματα θα είναι υπόλογα γι’ αυτή την εξέλιξη. Αυτοί που δεν πρόκειται να πάνε στις κάλπες δεν είναι ούτε αδιάφοροι ούτε απολιτικοί, όπως επιχειρούν να τους εμφανίσουν.

Είναι απογοητευμένοι από όλο το πολιτικό σύστημα, από το οποίο δεν έχουν καμία απολύτως προσδοκία. Η απόπειρα του Μαξίμου να σπεκουλάρει με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη έχει καταλήξει σε μπούμερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίζει περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποκτήθηκαν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε δουλειές με το ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα το πόθεν έσχες κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος καταγράφουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν είχαν εργαστεί ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και δεν είχαν επιχειρήσεις.

Προφανώς αυτοί είναι που θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πόθεν έσχες και όχι ο Κασσελάκης, ο οποίος βάλλεται για μία παρατυπία που αφορά στο ότι δεν δήλωσε εγκαίρως την μεταβίβαση μίας εταιρείες που είχε στις ΗΠΑ. Το να μιλάει το κατεστημένο πολιτικό σύστημα για το πόθεν έσχες του Κασσελάκη συνιστά πρόκληση προς την κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση η ατζέντα της τοξικής αντιπαράθεσης για τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών ενεργοποιήθηκε από τον μηχανισμό προπαγάνδας της κυβέρνησης. Προφανώς δεν είχαν υπολογίσει τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε στην κοινωνία. Είναι αυτή η ατζέντα που οδηγεί σε δραματική αύξηση των ποσοστών της αποχής.

Οι δημοσκόποι προεξοφλούν από τώρα ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της Κυριακής θα είναι η αποχή, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

 ΠΗΓΗ ΚΟΝΤΡΑ