28 Ιουνίου 2024

Υπό κυβερνητική εγκατάλειψη το νοσοκομείο Σάμου!




 
Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μένει από μέρα σε μέρα το νοσοκομείο Σάμου, γιατί μας τελείωσε το προσωπικό! Όπως με θάρρος δήλωσε ο Διευθυντής της μονάδας, η λειτουργία της ΜΕΘ θα ανασταλεί από τον Αύγουστο  επειδή δεν υπάρχουν γιατροί για να τη στελεχώσουν. 

Κι ενώ οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πάνε κι έρχονται για μόνιμες θέσεις γιατρών, νοσηλευτών ακόμη και τραπεζοκόμων για τα νοσοκομεία της επικρατείας, το γενικό νοσοκομείο Σάμου δε δήλωσε ούτε μια έλλειψη σε προσωπικό με αποτέλεσμα τη σημερινή του κατάντια. 


Κι ενώ ο μεγαλογιατρός, ο βουλευτής Σάμου άιντε κι Ικαρίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης έπρεπε να συντρέχει πρώτος, λόγω και της ειδικότητας του, σε όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης των υπηρεσιών περίθαλψης, εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και διατήρησης του αυτονόητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του πιο σοβαρού αγαθού που μπορεί να προσφέρει το κράτος στο ακριτικό νησί μας , εκείνος γυρνάει την πλάτη του κι αφήνει την αντιπολίτευση να φέρει με ερώτηση της το θέμα στη Βουλή. 

Εκτός κι αν τον έχει απορροφήσει πολύ η προσπάθεια να βρει λύση για να χτίσει παράνομα ο γιός του.

 Εντούτοις, εξαφανισμένοι είναι και οι λοιποί παράγοντες του νησιού, με μπροστάρη τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Ελισαίο Μαυραρζώτη να μη βγάζει άχνα για το συμβάν, αφού του είπαν να λέει ότι δεν είναι αρμόδιος, αλλά και το Δήμαρχο Αν. Σάμου τον Πάρη Παπαγεωργίου ο οποίος έχει ήδη παραδώσει τα όπλα, αμαχητί, σε άλλους, ή μήπως άλλες;, για να κάνουν τη δουλειά που η κοινωνία του εμπιστεύθηκε.

 



 Και οι δύο αυτοί κύριοι πιστεύουν ότι η θεσμική τους υποχρέωση δεν ταυτίζεται με την ηθική. 

Προφανώς φοράνε κοντά μανίκια, έτσι για να μη χρειάζεται ποτέ να τα σηκώσουν, να πιάσουν δουλειά, να βοηθήσουν τον τόπο, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, καλός ο Δούσης, όμως δεν αρκεί όταν η πιο σημαντική αξία στον τόπο σου, η υγεία, πεθαίνει κι εσύ αδιαφορείς.
 

 Δήμαρχε, εάν έμπαινες στον κόπο να επισκεφτείς μια φορά τη μονάδα καρκινοπαθών του νοσοκομείου Σάμου, θα καταλάβαινες γιατί δε γίνεται να μείνει το νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ. 

Άραγε ξέρεις έστω κάτι για την πιο σοβαρή υποδομή του τόπου σου;

 Ή προσπαθείς να τα μάθεις όλα από την καρέκλα την οποία δεν μπορείς να αποχωριστείς;.

Γνωρίζεις όμως ότι η καρέκλα δεν αργεί να τρίξει. Εκτός κι αν δεν σε νοιάζει γιατί είσαι... περαστικός.