17 Ιουνίου 2024

Επτά μήνες ήταν η δικογραφία Θεοδωρικάκου στη Βουλή αλλά όλοι έκαναν τους ανήξερους

 

Πεταμένη επί επτά ολόκληρους μήνες στα συρτάρια της Βουλής είναι η δικογραφία με στοιχεία – φωτιά σε βάρος του Τάκη Θεοδωρικάκου για «έργα και ημέρες» του όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δύο καταθέσεις πρώην ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας που αποκαλύπτει το Documento, γραπτά και ηχητικά μηνύματα μεταξύ του δολοφονηθέντος από την Greek mafia Γιώργου Μήτσου και αξιωματικού της ΕΛΑΣ συνδέουν το περιβάλλον του και τον ίδιο τον πρώην υπουργό ΠΡΟΠΟ, νυν Ανάπτυξης, με «χάρες» σε επίορκους αστυνομικούς-υπηρέτες του οργανωμένου εγκλήματος. Στα μηνύματα γίνεται αναφορά ακόμη και στο όνομα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Επτά ολόκληρους μήνες η δικογραφία Θεοδωρικακου ήταν στη Βουλή αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα. Παρότι, λοιπόν, είναι σοβαρή, και δεν αφορά κάποιες καταθέσεις μόνο, αλλά έχει στοιχεία, πήγε στη Βουλή τον Νοέμβριο και μπήκε στα συρτάρια.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, και παρά τη σοβαρότητα της, δεν πήγε κανείς να ενημερωθεί για τα στοιχεία και να ζητήσει να ακολουθηθούν τα νόμιμα. Ποια είναι αυτά; Προανακριτικη Επιτροπή και ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για συγκάλυψη ή για ανικανότητα;

Ωστόσο, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις αποκαλύψεις παραμένει το ερώτημα γιατί άφησε τη δικογραφία στα συρτάρια της Βουλής και δεν κίνησε θέμα.
ΠΗΓΗ Documento