1 Ιουνίου 2024

Σωκράτης Φάμελλος: «Η κυβέρνηση αποδυναμώνει και απαξιώνει την περιφέρεια και κυριολεκτικά διώχνει κόσμο»

 

«Η κυβέρνηση αποδυναμώνει και απαξιώνει την περιφέρεια και κυριολεκτικά διώχνει κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος TV»,  ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος,  κάνοντας λόγο για την υλοποίηση ενός «σχεδίου τεχνητής ασφυξίας σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου τομέα στις επαρχιακές πόλεις».

Θέτοντας παραδείγματα από τις συναντήσεις του στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, ο Σ. Φάμελλος μετέφερε τη μεγάλη ανησυχία των πολιτών για το μέλλον του Νομού σε όλα τα επίπεδα: «Υπάρχει μεγάλη αγωνία για την έλλειψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και βασικών υποδομών», δήλωσε, αναφέροντας ως παράδειγμα την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο.
«Πρόσφατα είχε επισκεφτεί την περιοχή σας ο πρωθυπουργός και δεν είπε κουβέντα για τα ζητήματα της ανάπτυξης και της έλλειψης υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι ζητήματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί για να μπορέσει η χώρα να κάνει το επόμενο βήμα, να προχωρήσει στη ψηφιακή ανασυγκρότηση. Είναι δυνατόν το 2024 το Αγρίνιο με πάνω από 100.000 πληθυσμό να μην έχει ακόμα σύγχρονη σύνδεση με την Ιόνια Οδό και να μην αναφερθεί σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης;», σημείωσε ο Σ. Φάμελλος.

Απαντώντας για τη συνάντησή του με εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με μια στείρα οικονομίστικη ανάλυση, με όρους οικονομικής απόδοσης αλλά χωρίς στελέχωση, υποβαθμίζοντας έτσι τη λειτουργία του, με στόχο τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας. Όλοι οι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους για το νοσοκομείο Μεσολογγίου!».

Σύμφωνα με τον Σ. Φάμελλο, δεν πρόκειται ούτε για τυχαία αλλά ούτε για πρωτόγνωρη επιλογή: «Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο τεχνητής ασφυξίας σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου, όπως η Υγεία και το Νερό, με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Αυτό συμβαίνει με το Νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, αυτό συμβαίνει με την πρόσφατη υποβάθμιση του πρωτοδικείου, αυτό συμβαίνει με τη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου αλλά και στο Αγρίνιο».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου και τον Δήμαρχο Αγρινίου και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Παπαναστασίου, ο Σ. Φάμελλος έφερε στη δημοσιότητα την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία έχουν περιέλθει δημοτικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, αποτέλεσμα της αισχροκέρδειας στην ενέργεια: «Ένα μεγάλο κόστος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης προήλθε από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους. Με ευθύνη της κυβέρνησης προέκυψε αυτό το ράλι των τιμών, μέσω της διορισμένης διοίκησης στη ΔΕΗ. Πρώτα τις χρεοκόπησε, ζητώντας από τις ΔΕΥΑ να αποπληρώσουν τα χρέη τους, και τώρα υλοποιεί το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων», σημειώνοντας ότι αυτό το σχέδιο της απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης υλοποιείται και στη Θεσσαλία: «Η Ανώνυμη Εταιρεία στο Φορέα Διαχείρισης του Νερού στη Θεσσαλία θα καθορίζει τα τιμολόγια για τους αγρότες. Θα έχουμε δηλαδή συγχωνευμένες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΥΑ και ένας ιδιωτικός φορέας που θα τιμολογεί το νερό των αγροτών. Αυτές οι πολιτικές επιλογές θα οδηγήσουν σε μη βιώσιμα επαγγέλματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη που «διώχνουν τον κόσμο από την περιφέρεια»
Μιλώντας για τις πολιτικές εξορμήσεις ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο των ευρωεκλογών, ο Σ. Φάμελλος υπογράμμισε την ανάγκη να σταλεί μήνυμα αμφισβήτησης του κ. Μητσοτάκη αλλά με προοδευτική προοπτική. «Αυτή η αμφισβήτηση θα αναγκάσει τον αλαζόνα, λόγω και του 41% κ. Μητσοτάκη, να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής του. Επιδιώκουμε τη δημιουργία συνθηκών για την πολιτική ανατροπή».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη περί «αποσταθεροποίησης της χώρας», ο Σ. Φάμελλος αντέτεινε ότι η αποσταθεροποίηση του κ. Μητσοτάκη θα σημαίνει σταθεροποίηση για την κοινωνία και τη χώρα: «Αν αποσταθεροποιηθεί η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, θα έχουμε φθηνότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ. Άρα, σταθεροποιείται η χώρα. Αν αποσταθεροποιηθεί η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, θα έχουμε περισσότερους γιατρούς στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Άρα, σταθεροποιείται η Αιτωλοακαρνανία».

«Είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τις προτάσεις μας. Να μεταφέρουμε στους πολίτες την πρότασή μας για προοδευτική διέξοδο», σημείωσε, μιλώντας για τις επαφές του με τους πολίτες και το κλίμα που εισπράττει, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει διαχρονικά χαρακτηριστικά κοινωνικών συμμαχιών: «Απευθυνόμαστε στην Αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, τα συνδικάτα και τα σωματεία, στους ενεργούς πολίτες που διεκδικούν κράτος δικαίου, δημοκρατία, διαφάνεια, ισοτιμία», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος.
ΠΗΓΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ