1 Ιουνίου 2024

Έχουν τα νεύρα τους

 

Αν το καλοσκεφτείς, είναι λογικό να έχουν τα νεύρα τους όταν στο παρά πέντε των εκλογών βρίσκονται αντιμέτωποι με όλα όσα η κοινωνία αντιμετωπίζει
Για κόμμα πάντως που, όπως μας λένε, πετάει στις δημοσκοπήσεις δεν δικαιολογούνται τόσα νεύρα. Για κόμμα που, όπως μας λένε, θα κάνει περίπατο στις ευρωεκλογές δεν δικαιολογείται τόσος εκνευρισμός. Για κόμμα που, όπως μας λένε, τους έχει όλους στο τσεπάκι δεν κολλάει όλη αυτή η τοξικότητα. Γενικά δεν κολλάει αυτή η σπασμωδική συμπεριφορά τόσο του πρωθυπουργού όσο και των κορυφαίων υπουργών με την αισιοδοξία που θέλουν παράλληλα να πουλήσουν όσον αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. 


Γιατί άλλο είναι να φοβάσαι την αποχή και να προσπαθείς να φέρεις τους ψηφοφόρους στην κάλπη και άλλο είναι να φοβάσαι αυτά που αφουγκράζεσαι από την κοινωνία και αρχίζεις τις απειλές και την κινδυνολογία, ανασύροντας επιχειρήματα από το νεοδημοκρατικό μάνιουαλ του 2014. Γιατί κάπου δεν κολλάει η σιγουριά της νίκης με τις ξαναζεσταμένες απειλές για χρεοκοπία και συνταξιούχους χωρίς συντάξεις. Και όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν, είναι ολοφάνερο πως κάτι δεν πάει καλά στο Μαξίμου.


Εχουν τα νεύρα τους λοιπόν, κι αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Αν το καλοσκεφτείς, είναι λογικό να έχουν τα νεύρα τους όταν στο παρά πέντε των εκλογών βρίσκονται αντιμέτωποι με όλα όσα η κοινωνία αντιμετωπίζει, και πάνω στα νεύρα τους καταφεύγουν σε μπαμπούλες και φαντάσματα μήπως και τιθασεύσουν τη δυσαρέσκεια. Μόνο που αν το καλοσκεφτείς, με απειλές και αγριάδες δεν παλεύεται η ακρίβεια, ούτε η οργή από την οποία ξεχειλίζουν τα νοσοκομεία. Δεν παλεύεται πια η αηδία του κόσμου για όσα εν κρυπτώ οι κυβερνώντες κουκούλωσαν στα Τέμπη. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν, το μετράνε, και επειδή δεν βλέπουν να μπορούν να το διαχειριστούν όπως διαχειρίστηκαν κάποιες άλλες κρίσεις στο παρελθόν, τους βγαίνουν όλα αυτά τα νεύρα και η έλλειψη ψυχραιμίας.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ