10 Ιουνίου 2024

Ζητείται ηγέτης!

 

Του Factor X Jr.

Μια πρώτη ανάλυση για το τραγικό αποτέλεσμα.

Πρώτον, είναι ντροπή να έχουν παγιώσει τη δυναμική τους στη Θράκη τα μεμέτια.

Δεύτερον, η ΝΔ αν δεν αλλάξει θα βουλιάξει. Αφενός ο Μητσοτάκης έχασε το «δημοψήφισμα», αφετέρου τα ποσοστά της -σε αριθμό ψήφων- βρίσκονται πλέον σε ιστορικά χαμηλά.

Τρίτον. Ο λαός με τη δυσθεώρητη αποχή ξεκαθάρισε ότι σιχαίνεται το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για πολιτειακή ανωμαλία. Δε γίνεται να επικαλούνται πια οι ταγοί μας τη λαϊκή νομιμοποίηση με 60% αποχή.

Τέταρτον. Επιβεβαιώθηκε εκ νέου ο καταποντισμός της αριστεράς. Μονόδρομος ο συνασπισμός δυνάμεων για ευνόητους λόγους.

Πέμπτον. Η δεξιά ανέβηκε, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως αν δε βρεθεί ένα πρόσωπο να ενώσει τις… σκόρπιες φωνές διαμαρτυρίας δεν πρόκειται να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη.

Από τη μεριά μας φρονούμε ότι το πολιτικό μας σύστημα πνέει τα λοίσθια και οι εκπρόσωποί του δε διαθέτουν τα εχέγγυα για να το διασώσουν. Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει ήδη.

Επομένως για να μην αρχίσουν οι λαϊκές εξεγέρσεις (αυτό είναι το επόμενο βήμα με τέτοια ποσοστά αποχής) την ώρα που η χώρα απειλείται από τον «φίλο» του Κυριάκου, Ταγίπ, ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα(;) Γ’ΠΠ, η λύση είναι μία.

Να βγουν μπροστά οι πατριωτικές δυνάμεις της παράταξης, κι εννοούμε τον Καραμανλή και τον Σαμαρά (οι μοναδικές εναπομείνασες σοβαρές-μπαρουτοκαπνισμένες, παρά τα λάθη τους, πολιτικές προσωπικότητες), και να πράξουν τα δέοντα ώστε να επέλθει η πολυπόθητη σταθερότητα που κατά τα φαινόμενα γύρισε μια και καλή την πλάτη στον Μητσοτάκη.

Οψόμεθα…