11 Ιουνίου 2024

Περιοδεία Αγλαΐας Κυρίτση στη Σάμο

 

Τετραήμερη περιοδεία στη Σάμο πραγματοποίησε από την Κυριακή ως την Τετάρτη η Αγλαΐα Κυρίτση, περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ.
Την Κυριακή επισκέφθηκαν τo χωριό Πλάτανος και συζήτησαν με κατοίκους εργαζόμενους και αγρότες, διακίνησαν τις ανακοινώσεις και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τους κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και στήριξη του ΚΚΕ, του κόμματος που είναι μπροστά στους λαϊκούς αγώνες και ασκεί πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από το ευρωκοινοβούλιο.


 Ότι υπάρχει η ευκαιρία να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και ότι οδηγός τους μπορεί να είναι και η πρόσφατη πείρα τους, το γεγονός ότι τα ανεβασμένα ποσοστά του ΚΚΕ κατατίθενται στην πάλη για καλύτερη ζωή.
Το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκαν το κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όπου συνομίλησαν με διοικητικούς  και γιατρούς για τις ελλείψεις κυρίως σε προσωπικό και υποδομές του κέντρου και στη συνέχεια με εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν  τέλος Ιουνίου  και ζουν με το ενδεχόμενο της ανεργίας. Στις συζητήσεις τονίστηκε η ανθυγιεινή, αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στη λειτουργία των νοσοκομείων με όρους επιχείρησης και ότι αυτό πρέπει να είναι κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές, στις ευρωεκλογές.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Σάμου, στο Καρλόβασι και είχαν μια σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους υπαλλήλους. 
Κοινή παραδοχή, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες δυσχεραίνουν την λειτουργία των τμημάτων αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των φακέλων, (400ων σε αριθμό), όσων επλήγησαν από τον σεισμό πριν από περίπου 4 χρόνια…
Οι περιοδείες συνεχίστηκαν στον συνεταιρισμό οινοπαραγωγών (ΕΟΣΣ) όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τις εργασιακές σχέσεις, την ακρίβεια και τον κίνδυνο  γενίκευσης της εμπόλεμης κατάστασης που περικυκλώνει επικίνδυνα την χώρα, αφού η πολιτική των κυβερνώντων, στηρίζοντας τις  πολεμοκάπηλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενισχύει την εμπλοκή της Ελλάδας και στοχοποιεί το λαό και τα νησιά μας. Και αυτό, θα πρέπει να είναι ένα ακόμα κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ που αναδεικνύει αυτούς τους κινδύνους, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που τους αποσιωπούν και κωφεύουν.

Το απόγευμα η Αγλαΐα Κυρίτση με τη συνοδεία του Βασίλη Κοσμά δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Δυτικής Σάμου, συναντήθηκε  με το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου.
Από τη συνάντηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα που προκαλούν και επιφέρουν οι οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ για κοινή αγροτική πολιτική, μια πολιτική που εξοντώνει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης και η ανάγκη δημιουργίας μικρών φραγμάτων, η καταστροφή των καλλιεργειών και της παραγωγής από τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων, η φοροληστεία στις επιδοτήσεις και την ανάγκη στήριξης από τις τοπικές διοικήσεις Δήμου και Περιφέρειας. 
Την Τρίτη το πρωί επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο της Πορφυριάδας, που το προηγούμενο διάστημα γονείς και εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν για να μπορέσει το σχολείο να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, τόσο αυτά που προκάλεσε ο σεισμός του 2020 αλλά και άλλα. Το μεσημέρι επισκέφτηκε το νοσοκομείο μαζί με το βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση, οπότε και επιβεβαιώθηκαν οι τραγικές ελλείψεις, αλλά και η ανάγκη πάλης του λαού. Το απόγευμα έδωσε το παρών στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βαθύ.
Την Τετάρτη το πρωί η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους εμπορικούς δρόμους του Καρλοβάσου.