5 Ιουνίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης - ANT1 / Εμείς δεν έχουμε κρυφά κονδύλια όπως η ΝΔ - Να απαντήσει για το δάνειό της

 

«Έχουν γίνει 4 εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έχουμε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στον ANT1
Να απαντήσει η ΝΔ για το δάνειό της και να μάθει ο λαός τι ρύθμιση έχει αυτό το κόμμα τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αναφερόμενος στον θόρυβο που έχει σηκώσει η ΝΔ γύρω από το πόθεν έσχες του, τόνισε ότι είναι κρίμα ένα ολόκληρο σύστημα να θέλει να αποπροσανατολίσει από την ακρίβεια, το έγκλημα των Τεμπών, την φορολογική αδικία, την σπατάλη που υπάρχει.

 «Για ποιο λόγο είναι κλειστή η πλατφόρμα του πόθεν έσχες; Πού είναι αυτό το ψηφιακό επιτελικό κράτος;» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Γιατί δεν ήταν το paradise papers τότε στο πόθεν έσχες; (σ.σ. του Κ. Μητσοτάκη). Πού είναι σπίτι του Βολταίρου; Έχουν γίνει 4 εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έχουμε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, γιατί;». 

ADVERTISING

«Η χώρα μας τόσες δεκαετίες δεν έχει πετύχει μια φορά σύγκλιση με την ΕΕ» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε διαφάνεια (...) Έγινε θέμα με το πόθεν έσχες μου σε διατεταγμένη υπηρεσία  από τα μίντια φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση και από υπουργούς και από τον πρωθυπουργό».  «Σας υπόσχομαι ότι εμείς δεν έχουμε κανένα οικονομικό συμφέρον.  Δεν έχουμε κρυφά κονδύλια όπως η ΝΔ» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τόσα χρήματα έχουμε πάρει από την Ευρώπη. Γιατί είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη, μετά από τόσες δεκαετίες; γιατί χρεοκοπήσαμε; Γιατί έχουμε θέμα με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί ο Έλληνας να περιμένει να αλλάξει κάτι στη χώρα αν έχει αποκτήσει ανοσία με το μαύρο χρήμα στην πολιτική. Δημιούργησε η ΝΔ ένα θέμα ότι εγώ σαν ιδιώτης στην Αμερική ευθύνομαι για τα προβλήματα της χώρας. Και αυτό που λέω εγώ είναι: Ορίστε, τα δούλεψα, αυτά έχω». 


«Δεν είναι η πλατφόρμα ανοιχτή, τα έχω όλα, με χαρά να τα παρουσιάσουμε όλα» ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτώμενος σχετικά με τα έγγραφα για πόθεν έσχες και κάλεσε τον πρωθυπουργού να ανοίξει τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα. «Δεν είναι δυνατόν από την κυβέρνηση να δημιουργείται ένα τέτοιο μεγάλο θέμα με έμενα, έναν ιδιώτη μέχρι πρότινος και να μην είναι δημόσιες οι ρυθμίσεις των οφελών της ΝΔ, το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη» υπογράμμισε ακόμα. «Να διεκδικήσουμε διαφάνεια στην πολιτική. Αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Είμαι ο μόνος που έχει παρουσιάσει στοιχεία για το 2023. Είναι η ώρα να απαντήσει η ΝΔ για το δάνειό της. Να ξέρει ο λαός τι ρύθμιση έχει αυτό το κόμμα» υπογράμμισε.

Ερωτώμενος για την κριτική που του ασκεί η κυβέρνηση και το νόμο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «αυτός ο νόμος δεν έγινε για να μπορεί ένας απόδημος να φέρει άσπρα στην Ελλάδα. Έγινε για να μην μπορούν οι πολιτικοί που έχουν προδώσει αυτή τη χώρα να βγάζουν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό», με τον ίδιο να διερωτάται: «5 χρόνια κυβερνά η ΝΔ γιατί δεν άλλαξε το νόμο; Τι θέλει μόνο τις ψήφους των αποδήμων;».

«Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός παραδέχεται στην χώρα της ατιμωρησίας την παρατυπία του. Όλοι οι άλλοι… παντού αρχειοθέτηση. Είμαι υπερήφανος που έχω την τόλμη μπροστά στον ελληνικό  λαό τον οποίο υπηρετώ να πω ναι ήταν μια παρατυπία, αλλά δεν επηρέασε κανέναν στην Ελλάδα, κανένα στην πολιτική. Δεν έχει τίποτα μεμπτό» υπογράμμισε. 

Πλεονασματικές για το κράτος οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι άκρως πλεονασματικές για το κράτος οι δύο προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει. Η πρώτη είναι για την ακρίβεια. Είναι μια προσωρινή ένεση ρευστότητας. Μια ανάσα στην κοινωνία που αγκομαχά Με ΦΠΑ, με το πλαφόν στο ηλεκτρικό Ρεύμα. Με τον Τειρεσία για τις εταιρείες που αισχροκερδούν».

Και πρόσθεσε ότι: «Το κόστος είναι 2.7 δισ. που συμφωνούμε με το Λογιστήριο του Κράτους και έχουμε εμείς αντίβαρα κυρίως από τα ολιγοπώλια στις τράπεζες και στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα φέρουν έσοδα 3.2 ευρώ από τα υπερκέρδη τους».

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη. Κλείνουν παρακλάδια δεξιά και αριστερά αντί να εξυπηρετούν τους πολίτες και ειδικά τους ηλικιωμένους, Οι φορολογούμενοι έχουν ζημιωθεί 40 δισ. ανακεφαλαιώνοντας αυτές τις τράπεζες», είπε κάνοντας λόγο για μια «άδικη συνθήκη για τον Έλληνα πολίτη». 



«Το 26% της κοινωνίας είναι στα πρόθυρα της φτώχειας» τόνισε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι  «ο στόχος μου είναι η σπατάλη στην κρατικοδίαιτη οικονομία να μειωθεί». «Στις ΗΠΑ οι εταιρείες φορολογούνται εκεί που δραστηριοποιούνται» εξήγησε ερωτώμενος σχετικά με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι «όποια εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια πολιτεία πληρώνουν φόρο εκεί και μετά πληρώνουν και ομοσπονδιακό φόρο. 37% στα μεγάλα εισοδήματα και ήταν 39%. Εξαρτάται αν είναι επιχείρηση ή ατομικό εισόδημα. Στην Αμερική φορολογείσαι και τα δύο. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας φόρος που είναι αυτοτελής για τα μερίσματα» είπε τονίζοντας ότι «εμείς θα ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαμηλώνοντας την εταιρική φορολογία από το 22 στο 17%. Καταργείται αυτή η δικλείδα στα μερίσματα».

«Ο κόσμος θέλει ένα απλό, σταθερό φορολογικό σύστημα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Πόσοι στην Ελλάδα έχουν ατομικά εισοδήματα εκατομμυρίων; Δεν υπάρχει διάχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Ή θα υπάρξει αλλαγή στον συγκεντρωτισμό της καπιταλιστικής δραστηριότητας όπως είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ή αλλιώς λίγες οικογένειες θα γίνονται ακόμα πλουσιότερες» είπε και διερωτήθηκε «Ένας μισθωτός με σύζυγο δασκάλα και δύο παιδιά μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Όχι και αυτό είναι ανήθικο και πρέπει να αλλάξει». 

θα μείνουμε στην Αριστερά
Ερωτώμενος σχετικά με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις κάλπες της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι «ναι θα μείνουμε στην Αριστερά. προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουν οι γέφυρες με τους Οικολόγους Πράσινους, τους Σοσιαλιστές με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου». Και συμπλήρωσε ότι: «Πιστεύω ότι η σύγχρονη αριστερά που είναι μια μεγάλη κεντροαριστερά που είναι παρεμβατική σε ζητήματα κλιματικής προσαρμογής, στέγης, στη λιτότητα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζει οριζόντια η Ευρώπη, αντί η κάθε χώρα να μπορεί να έχει το δικό της πρόγραμμα, στο μεταναστευτικό που η Ελλάδα θα γίνει αποθήκη αυτών των ψυχών επί πληρωμή από άλλες χώρες. Πιστεύω ότι η σύγχρονη αριστερά έχει ένα τεράστιο ρόλο να επιτελέσει ώστε να υπάρξει αλληλεγγύη στην Ευρώπη και υπάρξει επιτέλους σύγκλιση δύσης-νότου».

«Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές» τόνισε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. 

Για τα εθνικά θέματα και τη Συμφωνία των Πρεσπών 
«Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός έχει φτάσει σε μια τέτοια αμφισβήτηση των εθνικών συμφερόντων μας από τους γείτονές μας. Μέχρι μάλιστα να αμφισβητούν και την δυνατότητά μας -θεωρητικά- για τις εξορύξεις κάτω από την Κρήτη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Πρέπει η σχέση μας με τον Ερντογάν να είναι επιφυλακτική» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «προφανώς θέλουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, θέλουμε θετικό διάλογο».

Ερωτώμενος για τη Βόρεια Μακεδονία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για ένα «τεράστιο σφάλμα» από πλευράς του πρωθυπουργού που δεν κύρωσε τα μνημόνια». 



Για τη Νέα Αριστερά
Ερωτώμενος για την κριτική που δέχτηκε από τη Νέα Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απάντησε: «Για μένα αριστερά δεν είναι να κλέβεις έδρες και να λες μετά ότι ανήκουν στην αριστερά και όχι στο κόμμα. Αν είναι έτσι να δώσουν τους μισθούς που έχουν πάρει με αυτές τις έδρες σε οργανώσεις ακτιβιστικές, φιλανθρωπικές. Δεν συνάδει με τις αξίες της αριστεράς να κάνεις λευκή απεργία από την πρώτη μέρα που εκλέγεται ένας άλλος υποψήφιος πρόεδρος και μετά να κλέβεις έδρες. 

Για Ισραήλ και ΝΑΤΟ
«Είμαι ο μόνος αμερικανόφερτος που έχει ξεκάθαρη στάση για την Παλαιστίνη» τόνισε ακόμα, ενώ επισήμανε ότι «εγώ δεν πρόκειται να συναντηθώ με έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο κυβέρνησης που διαπράττει μια γενοκτονία. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο, είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας». 

«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Διαφωνώ να στέλνει εξοπλισμό συντονισμένα στην Ουκρανία. Δεν είναι στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία. Ως μέλος του, πρέπει να σταθούμε στην αμυντική προστασία που μας παρέχει απέναντι σε πυρηνικές δυνάμεις που είναι αυταρχικές. Αυτή η ασφάλεια είναι σημαντική για τις δυτικές δημοκρατίες».