3 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024 / Ο Γκρίνμπεργκ «απαγόρευσε» στον Μητσοτάκη να βρίζει τον Κασσελάκη

 

Σε υπουργούς και υποψηφίους ανατέθηκε η τοξική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να διασωθεί η πρωθυπουργική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στη συνταγή του επικοινωνιακού συμβούλου του πρωθυπουργού Σταν Γκρίνμπεργκ προσφεύγουν στο παρά πέντε των ευρωεκλογών οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της Ν.Δ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέχρι τις 9 Ιουνίου να προβάλλει το «κυβερνητικό έργο» της κυβέρνησης ρετουσάροντας στην ουσία τις πολιτικές της Ν.Δ. σε οικονομία, εργασία και κοινωνική πολιτική. Αντίθετα, τα πρόσωπα που στελεχώνουν το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον -με μπροστάρηδες τους Παύλο Μαρινάκη και Άκη Σκέρτσο- θα αναλάβουν το έργο της εξαπόλυσης τοξικών επιθέσεων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Στέφανου Κασσελάκη σε προσωπικό επίπεδο. 


Αυτή η κατανομή ρόλων αποσκοπεί στην αφύπνιση των ψηφοφόρων της παράταξης που στη σκιά της άρνησης Μητσοτάκη για λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας προσανατολίζονται να τροφοδοτήσουν τη δεξαμενή της αποχής.


Τα δείγματα αυτής της τακτικής ήδη αποτυπώνονται στη δημόσια σφαίρα. Ο Κ. Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα αφότου παρουσίασε από τη Βουλή (στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια) μια εικονική πραγματικότητα στο μέτωπο της καθημερινότητας, έγραψε στο facebook για «τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από τον Απρίλιο του 2001 και την πτώση κάτω από το ορόσημο των 900.000 ανέργων για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια». Επανέλαβε δε τον στόχο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ ως το τέλος της τετραετίας, χωρίς να κάνει νύξη για την ελαστικοποίηση της εργασίας που θεριεύει και το καθολικό αίτημα του κόσμου της εργασίας για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.


Ρητορική λάσπης
Στον αντίποδα, ο Παύλος Μαρινάκης αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» τον Στέφανο Κασσελάκη επειδή ανέδειξε ότι η τιμή της φέτας υπερβαίνει τα 6,28 ευρώ -όπως ισχυριζόταν ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή-, ενώ ο Άκης Σκέρτσος ζήτησε να σηκωθούν από τον καναπέ τους οι πολίτες ώστε «να μην επιτρέψουν σε αυτά τα “ζιζάνια” (σ.σ.: εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ) να ξαναφυτρώσουν στον κήπο μας». Ο υπουργός Επικρατείας εγκάλεσε για «επαναλαμβανόμενη λαθροχειρία Κασσελάκη για τις τιμές του λαδιού και της φέτας» ισχυριζόμενος ότι συνέκρινε ανόμοια προϊόντα και στη συνέχεια ανόμοιες τιμές και συσκευασίες. Στην ουσία, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με βίντεο που δημοσίευσε αργά το βράδυ του Σαββάτου υποστήριξε ότι η τιμή των 6,28 ευρώ της φέτας που ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης αφορούσε το μισό κιλό! Στον σχετικό χορό μπήκε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας, που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως κρατά στο σκοτάδι την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ και ζητά να δώσει απαντήσεις πριν από τις ευρωεκλογές.

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/