26 Ιουνίου 2024

Φρέντι Μπελέρη: Παραμένει στη φυλακή – Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών

 

Στη φυλακή θα παραμείνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη, καθώς το ειδικό δικαστήριο SPAK τον έκρινε ένοχο υποβάλλοντας του ποινή 2 ετών.

Έτσι, μετά τη συγκεκριμένη είδηση ο Μπελέρη αναμένεται να μείνει πίσω απ’ τα σίδερα μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023 όταν και είχε καταδικαστεί σε 24 μήνες φυλάκισης, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.


Μάλιστα ο γιος του, Πέτρος, ανέφερε: «Το εφετείο έδωσε μια απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».

Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Καμίτση, πρέσβης Ελλάδας στα Τίρανα, είπε: «Με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί. Η παρατεταμένη προφυλάκιση του υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα.

Παρά την επιθυμία του λέω της Χειμάρρας όπως αυτή εκφράστηκε δημοτικές εκλογές τον Μάιο ο Δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί από το λαό της Χειμάρρας. Προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί πάντα η τήρηση του κράτους δικαίου. Ο κύριος δουλεύεις αποτελεί πλέον επισήμως εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Είναι δημοκρατική απαίτηση και απαίτηση του κράτους δικαίου οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως σε όλες τις εργασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και αρχής γενομένης από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μέσα στον Ιούλιο»

 ΠΗΓΗ koutipandoras.gr/