13 Ιουνίου 2024

Ο Μητσοτάκης δεν έμαθε: Έχασε 1 εκατ. ψήφους και ούτε τον άγγιξαν 1,5 εκατ. υπογραφές για τα Τέμπη

 

Στη συνέντευξή του στον Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες για το αποτέλεσμα του 28,31%, αλλά με την αλαζονεία του Ιουνίου του 2023 και το 41% δεν διαβάζει καλά την απώλεια του 1 εκατ. ψήφων.

Ερωτώμενος αν το έγκλημα στα Τέμπη, οι υποκλοπές και τα ζητήματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου στην Ελλάδα που επισήμανε και η ΕΕ, ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε κυνικά και αλαζονικά: «Όχι, δεν αισθάνθηκα ότι τα ζητήματα αυτά –δεν τα υποτιμώ– ήταν καθοριστικά στην επιλογή των πολιτών. Εγώ κάνω τη δικιά μου ανάγνωση, τη δικιά μου εκτίμηση από την εμπειρία μου και βλέποντας και τα επιστημονικά δεδομένα δεν θεωρώ ότι τα θέματα ήταν καθοριστικά».


Στη δική του ανάγνωση πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπογραφές, που μοιάζουν με δημοψηφισματική επιλογή, δεν άγγιξαν τον «κεντρώο» Μητσοτάκη, τον «υπεύθυνο» πρωθυπουργό, που «ακούει» τους συμπολίτες του, όπως τη γιαγιούλα στην Κέρκυρα, που πηγαίνει στο σουπερμάρκετ και βρίσκει φέτα €6,28 ή που οι αυξήσεις στο ρεύμα θα είναι το πολύ €2.

Ο Μητσοτάκης δεν έλαβε κανένα μήνυμα. Έκανε και θα κάνει του κεφαλιού του για να φέρει σε πέρας την αποστολή του: να βολέψει τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι. Θ.Κ.

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/