3 Μαΐου 2024

Ε. Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση επιλέγει τη συγκάλυψη και στο σκάνδαλο του email gate»

 


Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών για το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ αναφορικά με το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των στοιχείων των αποδήμων, το οποίο πόρισμα απορρίπτει ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκος:



Συγκλονιστική η σημερινή αποκάλυψη με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ». Η απόρριψη του πορίσματος της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών εκ μέρους του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκου, μαρτυρά ότι η «έρευνα» που δήθεν διεξήγαγε το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ως μοναδικό στόχο την επίρριψη ευθυνών σε υπαλλήλους και την απαλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου από κάθε ευθύνη.

Αν αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μείζον πολιτικό γεγονός που αποκαλύπτει την πανομοιότυπη πρακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση μετά από κάθε σκάνδαλο: τη συγκάλυψη.

Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κυβέρνηση:

Ποιο είναι το περιεχόμενο του πορίσματος του ΥΠΕΣ για το email gate;

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μενουδάκος δεν δέχθηκε το πόρισμα του ΥΠΕΣ;

Πότε συνέβη η διαρροή των στοιχείων των ομογενών; Είναι αλήθεια ότι η διαρροή έγινε επί υπουργίας της κας Κεραμέως, ενώ το ΥΠΕΣ με το πόρισμά του «ρίχνει» όλες τις ευθύνες στο Διευθυντή Εκλογών, ώστε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποποιηθεί τις ευθύνες της;

Καταθέτουμε άμεσα στη Βουλή συμπληρωματικό αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα νέα στοιχεία.