30 Μαΐου 2024

Δ. Κουτσούμπας: Ψήφος στο ΚΚΕ για να καταδικαστεί η ΕΕ των πολέμων και της αδικίας

 Στην ανάγκη να καταδικαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων και της αδικίας, καθώς και τα κόμματα που υλοποιούν αυτή την πολιτική, αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1».


Υπογράμμισε πως η αγανάκτηση και η οργή, η καταδίκη της ΕΕ, μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί «πάντα η αριστερά έβλεπε τον λάκκο των λεόντων». Όποιος θέλει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, πρέπει να ψηφίσει μόνο το ΚΚΕ, είπε, συμπληρώνοντας πως η ψήφος στα άλλα κόμματα θα είναι χαμένη, όπως και η αποχή.


Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας, επισήμανε πως έχει να κάνει με το τρίπτυχο: Υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί, φόροι που στενεύουν το λαϊκό εισόδημα. Ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας όπως η συνθήκη του Μάαστριχτ,  η επεκτατική πολιτική, η «πράσινη μετάβαση», η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κ.α. ενώ χαρακτήρισε «κάτι σαν γελοιότητα» την επιστολή του Κυρ. Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν.


Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις με την Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, υπενθύμισε πως πρόκειται για ΝΑΤΟικούς «συμμάχους» και προειδοποίησε πως πάμε σε φάση αποσταθεροποίησης της περιοχής.


ΠΗΓΗ  «ΑΝΤ1